Toysdaily 玩具日報

查看: 13061|回復: 22

[版務] 完全塞車手冊

關閉 [複製鏈接]
TD嘅loading速度越嚟越慢,想睇耐啲都唔得,想開post都要load幾次,logon又要等,初時以為係自己部腦out date,但上阿虎等網頁又無事喎…小弟都知有brother開post炸過型,但都無乜改善咁嘅:74:?可唔可以放多啲時間落改善個server度,咪只顧住監察會員有無違規同移動啲post先得架,攪好個server,咪仲易去做監視行動…唉……:42::38:
移post係短期目標,攪server係長遠計劃!:45:

「加上server唔係我負責架喎!」有人說。:64:
期實呢個網係一啲志同道合嘅兄弟搞出嚟, 無收過一分一毫, 我仲好記得用緊newsgroup嘅時代, 之後變成咁有規模. 有咗呢個網, 吸引咗好多玩具朋友, 亦毒咗唔少人, 俾咗好多資訊, 方便咗我哋
大家盡量體諒吓喇, 搞呢個網其實都辛苦架...
期實呢個網係一啲志同道合嘅兄弟搞出嚟, 無收過一分一毫, 我仲好記得用緊newsgroup嘅時代, 之後變成咁有規模. 有咗呢個網, 吸引咗好多玩具朋友, 亦毒咗唔少人, 俾咗好多資訊, 方便咗我哋
大家盡量體諒吓喇, 搞呢個網其實都辛苦架...
我對住d免費既野又唔會咁多要求∼亦都明白背後努力既人既苦心
I knew they do the best already , but it will be better if speed up........:o
期實呢個網係一啲志同道合嘅兄弟搞出嚟, 無收過一分一毫, 我仲好記得用緊newsgroup&#220 ...
矢吹丈 發表於 26-7-2010 11:26 PM

完全同意!!
多得td, 我先有地方得到玩具資料, 工作人員o既努力冇白費, 加油~td~
大家都會體諒:67:但有時太過份.不只慢..一晚都上不到.又hang機.......38:
現在server線越來越平可能只是比多一佰幾十流量好好多多:58:人流多,好post多,自然吸引多廣告客戶:71:可能有賺:36:請在上者也多多體諒忠TD用者:64:
小弟都完全同意咁多位brother嘅回應,但係小弟都係想大家睇得過癮啲、舒服啲啫。
小弟都完全同意咁多位brother嘅回應,但係小弟都係想大家睇得過癮啲、舒服啲啫。
七國咁亂 發表於 27-7-2010 12:24 AM

十卜:43:
大家睇體一下喇,好耐之前都係玩具老師佢地辛苦攪個空間俾大家叫下水,分享下~~:77:
+oil TD !!!!!! :71:
我都覺TD而家好慢 , but anyway , 想睇好野無計 , 耐心等待 la 唯有
繼續努力啊TD
我而家夜晚都唔會上黎
因為真係太慢:(
又真係幾得意...

查實有邊個Forum唔係免費俾人入去留言嘅呢?...

所以話免費... 慢就要原諒喱句講唔通... 因為世上有好多流量比喱樹多N倍嘅Forum都唔會出現塞車嘅問題...

當然我哋要體諒喱度嘅負責人... 始終係小本經營無可能比得上果啲大網... 但其實可唔可以刪減一啲多餘嘢... 例如個網頁少啲郁嚟郁去嘅彈出廣告... 唔好用喱個Bug多到死嘅Discuz版本呢?... 回歸無上傳空間減低Server負擔呢?...

或者咁... 大家一人捐一蚊... 做升級Server基金... 咁應該可以解決問題?...

呵呵呵...

小櫻上