Toysdaily 玩具日報

[其他] Iron man 2 影評

我只係唔明...套戲唔係太太強調tony擔 心中毒可能死
hammer出場又多口水....
最後大佬太弱...至於動作場面...如果大大睇番第一集/得四場..同更悶
I think   Ironman 1 is better than 2  . but IRONMAN2  also not bad
個英國影評以後唔駛撈啦~!
勁老作!佢根本無睇過套戲!
頭像被屏蔽
好早就已經唔多信D所謂影評,,,,,,,,我就已經看了......感覺看完後好開心, 這就是的個人影評

另外離下題先XDD  葉問2 好D, 定第一集好D,,,,,,,,,,,,我諗都有排評XDD
好早就已經唔多信D所謂影評,,,,,,,,我就已經看了......感覺看完後好開心, 這就是的個人影評

另外離下題先 ...
uesugi 發表於 3-5-2010 04:00 PM

葉問2 睇後如果再拍唔知重有咩講..莫非叫李小龍傳之葉問:DD
老實說係有D似TV劇,劇情分散,唔緊密。你睇Stark Expo場歌舞又咁長;打大佬又咁短,同敵角仲冇乜戲冇乜對白 ...
無明 發表於 3-5-2010 12:42 PM

如真係要比較的話,我會話tony好睇過peter,

因為peter真係太苦悶,又內向。

但係tony自己就好玩同有幽默感得多。

tony係少數真身比變身之後更好看的hero。
如真係要比較的話,我會話tony好睇過peter,

因為peter真係太苦悶,又內向。

但係 ...
百龍天舞 發表於 4-5-2010 07:50 AM

各有各特色,Peter會令你覺得,你鄰居真係可能會變超人,
Spiderman既能人所不能.對照Peter既窮書生生活,其反差頗有戲味.
而Tony就好唔同,佢未變身之前已經係有錢又有天才,十分有魅力,聽Stan Lee講,Tony在美國係最多女fans既超人

你會想做Spideman而唔想做Peter
而你會想一次過做晒Tony + Iron Man
hahaha
老實說係有D似TV劇,劇情分散,唔緊密。你睇Stark Expo場歌舞又咁長;打大佬又咁短,同敵角仲冇乜戲冇乜對白 ...
無明 發表於 3-5-2010 12:42 PM

其實IM2既少少不足,咪同Spider-man 3既缺點幾接近,都係太多無聊gag位影響節奏,劇情又幼稚(SM3的邪惡Peter,佢個種表現邪惡既手法,真係超低手,而Tony面對死亡既做法就係開P劈酒打碟...)

要數經典超人片續集,三強一定係X-men 2 Spiderman 2 Batman TDK
頭像被屏蔽
帶住期望入去,失望而回!
簡單講套戲好一般(c+三星半果隻),冇左第一集果種緊湊!
同好多人一樣,我唔介意動作場面少,但文場欠舖排,對白欠設計,卒之變左電視劇...
black widow間諜秘書一個樣一個性格,明明係一個可以好有發揮既角色但浪費左!
ending俾我感覺係睇爆炸,轟!轟!轟!...完!
上集個洛德好d,今集呢個得一個樣,演技一般!
其實如果話今集文場欠設計,不如話動作場面都欠設計,賽車場一幕好睇過ending!
如果套戲唔係趕住出,用多半年執下個劇本肯定更好!!

總括而言,又唔係太差,但對fans而言少少失望實有...
帶住期望入去,失望而回!
簡單講套戲好一般(c+三星半果隻),冇左第一集果種緊湊!
同好多人一樣,我唔介意動作 ...
白B 發表於 4-5-2010 03:25 PM

總括而言,又唔係太差,但對fans而言少少失望實有...  <-----------------------------
CHING 你不是代言人wo   haha
總括而言,又唔係太差,但對fans而言少少失望實有...
uesugi 發表於 4-5-2010 04:30 PM

oh, sorry~
不過你講o岩, 正因我唔係"代言人",所以我用詞唔識"修飾"!
或者o甘講, "但對(我呢個)fans而言少少失望實有..." o甘樣會唔會令你感覺好d?
其實呢度吹下水,個個都係講下自己感覺就算,有邊個會無啦啦想做"代表"丫~haha!
oh, sorry~
不過你講o岩, 正因我唔係"代言人",所以我用詞唔識"修飾"!
或者o甘講, "但對(我呢個)fan ...
白B 發表於 7-5-2010 11:26 AM

HAHA 無錯吹水就是了:34:
點解唔見左女主角係飛機咀落去個頭盔之後
掟落飛機跟住ironman飛出去果幕?