Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 古物---狂四郎

呢套野我淨係識完美高達同紅戰士:68:
回復  原罪

狂四郎日本最初有 1-15集
呢套可能係"海豹"外唯一的中文板有 1-15集 "長青"出
之後日本再 ...
-00- 發表於 18-4-2010 09:11

日版再版應該係十一期頭一期係九零年一月十七日出!四郎就係買番這個版本。家陣都仲係度。本應初版的十五期版本都有買到十二期,但最終都逃不出被阿媽掉的命運。至於後期的再出版本好厚好似六期左右。都好似係上世紀的事囉!不過舊年就出就文庫版都係好似十一期。咁多版本其實都無乜點改動。唯獨初版第四期即pg(海豹叫高達無敵號)出場那段。尾頁係有人教點改pg架!重教得好詳細。之後的版本就係少了這幾頁。:38:
好野黎wor{:3_126:}
:71:
呢套野我淨係識完美高達同紅戰士
kyo353 發表於 18-4-2010 12:22 PM

完美自護呢
仲有Triple Z Gundam架
3個高達頭,笑死人
頭像被屏蔽
回復 20# fourson
我第1次接觸完美自護係基連之野望...
真係唔知係呢套野出現...:55:
睇呢套野 "童年" 感覺 出哂嚟!!  
不過錯頁錯得好離譜,(198x出租書常見問題)
第7期要拆開哂 重新排頁先睇得明:53:
日版再版應該係十一期頭一期係九零年一月十七日出!四郎就係買番這個版本。家陣都仲係度。本應初版的十五 ...
狂四郎 發表於 19-4-2010 01:38 AM

我重睇后,如果保留只要有高達出現的篇章
應該10集唔使........:38:
回復 25# -00-

請問現在市面上的書屋還有沒有那一個版本賣呢?
我都有一套日文版呀:34:
我都係得海豹版,個故事無啦啦,打到模型決賽最終回:打隻能"細胞重造"的神像........,中間同亞健的決戰就無左!

回復 26# toysdaily_login

日文版有人訂過,
中文版只見過我有的這個版本,及其他大大有的海豹版,
我這套是漫畫店倒閉,見有一套套出售,當時以為是(電腦神童)買回來,
已經是20年前的了,書上還貼上出租咭,第一個租是1987年......   :42:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
當時電話只有6個字, 而當年有睇的書,至今未完的是......
.
.
.
:30:.
強稙裝甲
五星物語