Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 小櫻

[新品消息] [新品已出] 蘿蔔陀暈零五六... 勝利二型攻擊破壞鋼彈...

勝利二型....好似祖國d坦克名呵呵~
今日要去買呵呵~
brian 發表於 19-3-2010 09:17 AM

「勝利二型」(Victory Two)... 仍當年英國利蘭生產的一款雙層巴士 (這個問SuperBus就最清楚...)... 不是甚麼坦克呢...

此款巴士在80-90年代在香港是很出名的 (出名翻車... )... 但當年「高達八成」的巴士都是勝利二型 (當年小櫻目測...)

呵呵呵...

小櫻上
回復 16# 小櫻

其實小弟唔清楚d坦克名, 只係感覺好似咋呵呵~

勝利二型出名反車....? 咁呢隻蘿蔔陀魂會唔會反?
用中文介紹幾得喎∼ :71:
回復  小櫻

其實小弟唔清楚d坦克名, 只係感覺好似咋呵呵~

勝利二型出名反車....? 咁呢隻蘿蔔陀魂會唔 ...
brian 發表於 19-3-2010 09:32 AM

小櫻的也是講下笑... 呵呵呵...

不過當年有數單轟動全港九新界的巴士翻車意外... 主角都是勝利二型... 不說尤自可... 勝利二型某程度上和豐田的AE86一樣是「FR」來的... 呵呵呵...

這只鋼彈易不易翻嘛... 算是可以很穩當的站著囉...

小櫻上
頭像被屏蔽
唔好介意講句....同官圖比, 多左一陣好大既膠味....仲要係軟膠feel............
hardmandx 發表於 19-3-2010 12:27 AM

X2, 似可動景品多D
頭像被屏蔽
小櫻對材料不太懂... PCV... 應該是GFF或者MIA所用那種軟質膠料嗎?...

從摸上手的感覺... 應該只有 ...
小櫻 發表於 19-3-2010 09:05 AM

個面相仲差過廿年前既1比100模型
都唔錯0既
係質數睇落 膠感強左d姐 :):)
回復 13# 小櫻
THX!!!
你咁講我又放心D去買了,因為都唔平的...
玩具用的PVC一般都比較柔軟而且有不同硬度,以前MIA就最當用的比較軟,GFF用的就比較硬.
ROBOT魂我都唔多,GUNDAM如果入埋呢一款是第三隻.
有興趣........但係買完仲要自已執先靚既玩具......:cool:
盾的浮游部件不可分離
冇連眼罩的頭部
冇紅翼
冇扇劍
相信好大機會出魂web配件
:66:
回復 13# 小櫻

回小櫻大:VSBR = Variable Speed Beam Rifle

另外扑暈主要材料係 ABS (即係同群雄動一樣)
頭像被屏蔽
:71: Good job!
多謝分享,不過玩具的金色部份比較似黃色!
唔錯唔錯!!!!!!!!!!!