Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 我唔係Ka版,我係1:144 V高達!( P.5 利是到! 簡單到你唔信的激光劍製作!

各位網友,小弟會係農曆年期間公開所激光劍的材料、造法比各位同好,直頭當利是咁派!希望各位家中的巾隻隻有劍格,開開心心過新年!而網民最大的好處係做神秘人,d買緊MG光劍嘅鋪頭係認我唔到嘅!應該冇鋪頭唔比我去買野嘅!
加燈加到上癮篇之(係真唔真?極魂都加燈!)
話說:Faiz 約咗響鬼睇4點半。

下晝等到夜晚十點條 ...
tom0083 發表於 10-2-2010 09:16 PM

仲乜唔改555佢自己把劍著燈呢?

照計激光劍咁幼都得,

555呢把0野應該難唔到大大的~

大大加油啊~
好勁呀大大!!
極魂都改埋!!
仲乜唔改555佢自己把劍著燈呢?

照計激光劍咁幼都得,

555呢把0野應該難唔到大大的~

大大加油啊 ...
Licarly 發表於 11-2-2010 03:52 PM

呢個同粗幼冇關,主要係原本個劍身導光好差,做唔到我想要的效果。而且我想做到近似TV版。
加燈加到上癮篇之(響鬼;把鬼火、玩鬼火)

響鬼一早已經嚟咗。
但見到着哂燈嘅Faiz,嚇到面無人色。縮埋一舊。

佢咁軟弱嘅表現…連佢手上兩支野都頂唔順。光火了!

同佢講:遲到咪遲到,駛死呀?

得到鼓勵的響鬼面色都轉埋之後,仲走去撩翻Faiz。

Faiz:響鬼,夠胆點我食咗幾粒鐘西北風?打。

響鬼:大佬,最多我表演玩火球你睇當打和。

Faiz:我劈爛佢先再劈你!

係劈到的一刻,兩把鬼火即刻鬼叫:咪住,打後成個禮拜食飯、唱K響鬼照哂。點睇!

Faiz:殺你!

響鬼:(咁我點捱到糧尾?)
END
由於我估計錯誤,所以響鬼塊面變咗籃色。但又唔想拖到過年,所以出咗帖先,遲少少先換個粒白色LED。

最後補多張比例相:中間係牙簽,Faiz呢把劍係我整出嚟最細嘅一把。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
利是到! 簡單到你唔信的激光劍製作!
材料就係佢。

一種夜間釣魚工具---浮標專用發光棒!

拆開得三樣野 LED、電同外套。冇開關,一連埋就着

激光劍只要加上透明膠棒即可。

本身設計已經考慮電流大小,無需再加限流電阻。電池太約有三小時壽命,價錢由2X到3X(兩支)不等,視產地同大小而定。各大釣魚用品公司有售。(我買個間冇貨喇,老細話過完年先再返貨。)致於各位點應用就各自修行喇!恭喜恭喜!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
good job!!!
一種夜間釣魚工具---浮標專用發光棒!

新年最正利是!! thx 樓主~
另外可否搵一 d 野比較下浮標既大小~
good, let me tryx2 sin~~
super ~~~ very useful tool woo~~~~  :61:
Jumper 都比你用埋, 好野:71:
多謝利是!:71:
阿大大真係幫大家年中慳番唔少現成光劍錢.....:34:
請受小弟一拜!:o
可以將隻十九幾年前ge舊野(仲要係1:144)
改到成個mg咁ge質素
請受小弟一拜:59:
very good idea! thx
可以將隻十九幾年前ge舊野(仲要係1:144)
改到成個mg咁ge質素
請受小弟一拜
東風 發表於 16-2-2010 12:41 AM

我就係唔鐘意而家隻MG,先將隻1:144改到九彩嘛!