Toysdaily 玩具日報

查看: 16306|回復: 16

聖衣神話~~各位大大們,燃燒你的小宇宙吧!!!(多圖)

各位大大你們好,小弟今次都係第一次post關於星矢既相,相信都唔洗多介紹,就算未睇過都一定會聽過呢套卡通還記得小時候此卡通在星期六無線深夜十二點播放,對於一個要早睡早起的小學生來說,等到十二點實在相當有難道每當接近十一點半左右,我總是撐不住,被睡魔征服了。一覺醒來,那種失望非筆墨能形容事關每星期只播映一集......又要等........小時候都幻想過可以集齊一整套,果陣都買過好幾隻,由於卡通情節入晒腦既關係,再加上我的熱情對打,結果.....支離破碎收場。現在人大了,有了經濟能力,希望可以一還兒時的心願(即係敗家).................

首先出場既係黃金12宮

之後出場既係由希蒂女王率領既北歐神鬥士∼∼

接住既係海王波塞東大人帶領既海鬥士們∼∼

再黎既就係由冥王哈帝斯率領既108位冥鬥士~ ~

肇拿、卡妙、撒卡,使出了被禁用的雅典娜之嘆息∼∼

壓軸出場當然就係片中主角~ ~五小強 同埋最麻煩成日要人救既雅典娜呢

同場加映超合金+12吋:73:

以上就是這兩年內的艱苦收藏,不知道還要出多少年才會圓滿告終?!看來我仍需繼續努力呢!謝謝參觀!
nice:shiny:
頭像被屏蔽
燃燒更錢似d:34:
GOOD AR>>>:handshake:
我估樓主儲一世都儲唔完,因為廠商會出無限咁多個版本。放心放心。
你們應為哪隻黃金戰士一定要buy?
很好很好!
:71: :71:
冥白羊隻色唔同左-0-?
原來卡妙咁樣都企到:(
差一d, 就係黃金
:65: ~
又找到一個知音大大了~:64:
請問為何用玻璃櫃放神話呢:( 難道不怕神話跌下來時整爛玻璃~:64:
:71: 神話帖, 支持...
原帖由 J子 於 21-9-2009 01:51 PM 發表
:65: ~
又找到一個知音大大了~:64:
請問為何用玻璃櫃放神話呢:( 難道不怕神話跌下來時整爛玻璃~:64:

神話最大幣處之一就係經常腳軟:80: 跌下來是經常發生既事了,好在玻璃還頂得住,
有好幾隻特別無咩腳骨力,唯有用百寶膠(痴)住腳板等佢地企得定定啦!:73:
原帖由 加菲 於 21-9-2009 08:44 PM 發表

神話最大幣處之一就係經常腳軟:80: 跌下來是經常發生既事了,好在玻璃還頂得住,
有好幾隻特別無咩腳骨力,唯有用百寶膠(痴)住腳板等佢地企得定定啦!:73:

原來如此:64:
另外, 請問你個隻12"是不是德州電鋸殺人王來的~:64: