Toysdaily 玩具日報

●香港 + 澳門玩具 GUIDE● (TOYS GUIDE HK&MACAU)

旺角彌敦道恆''風'''中心4樓,有間叫 model駅,我成日放左學都去
展昇
筲箕灣 天悅廣場0101號舖 :loveliness::handshake::D:love::^:shiny::)
嘩 ~~~

好詳盡 !!!
好全也!!
宏記  旺角窩打老道41號地下
明發  深水埗福榮街36號地下
一樓一格  九龍城賈炳達道128號九龍城廣場3/F 310

銅鑼灣皇室堡間環球搬左
樂富福星執左, 艷霞聽講九月都可能會執
玩具星轉o左電話
新號碼 2776 3136
好多已經摺o左 or 搬o左....
樓主 update 下個 list 好喎, (不過06年o既post)
元朗[閒情閣]已倒閉:44:
屯門西鐵站對面間特賣場已經搬左去新墟桃苑大廈既地鋪啦.....:45:

仲改左名叫 無人知玩具店
好:71: :71: :71:
頭像被屏蔽

見到隻黑文左臂上既博派徽章! 硬係覺得怪怪咁! :o 狠狠地將其中一隻改左佢! 效果本人都都唔錯! :$

改造過程如下

首先取下左膊頭徽章之配件! 背後有3 粒螺絲, 小心! 內裡有條鐡線彈弓一開蓋可能會彈出黎唔見左就麻煩! :58:

由於個博派徽章有輕微凸起所以必須先磨平以方便之後舖上狂派logo. :*

先用上較粗既沙紙起勢咁磨走凸起既部份再用幼沙紙打磨至平滑如下圖…:73:

響網上搵d 狂派既logo 做參考…print fit size 做配對! 度度個大細先會方便cut 好多!

OK! 就以呢個size 做啦! :handshake:

行左多間文具舖先比我搵到呢張似樣d 既紫色玻璃紙另再購多一張白色及一張透明簿膠片以增加厚度, 做到好似之前個博派徽章一樣有番小小立體感…:)  

:o 為左慳成本, 所以我既做法係比較原始同直接就咁沿圖cut 個狂派logo 出黎後貼上白色玻璃紙上, 之後再貼上張透明膠片上再整幅cut 出黎(留小小白邊)…(cut logo 時要較為細心, 稍一唔對稱就要重頭黎過) :help:

攪掂個logo 之後就到個蓋, 用噴油噴番黑色遮番d 磨花左既位再燒光(多得warmblood 大大教導):64: , 最後將個logo 貼上! 再組裝番黑文隻斷臂! 攪掂! :$

真正既黑文現身! 時間緊迫, 求其影住幾張先! :75:

望咩鬼啊! 未見過狂派黑文咩?! :34:

雖然我諗無咩人會咁做, 但為免到時比佢又出一隻MP-01C 屈水:53: , 所以唯有自己親手操刀啦! (講係咁講我肯定到時自自然然又會乖乖比錢):( ......
最後由於無位...黑文只能先回盒中休息...:oh:

多謝觀賞! :77:

大埔麗達摺左喇~~ 嗚嗚
哈哈,有意思。

penjing8.com
how about 油麻地商場?  should that be on the list?