Toysdaily 玩具日報

One Piece 綜合討論區

最近重看了 燒"前進號"那段,真的十分感人,
也很喜歡mini big head的前進號,做得十分出色!
也特別的三合一!
希望會出"烈陽號"!

幸福前進號

記得"前進號"爛成這樣,路飛只好棄船
但"前進號"還說著:"對不起呢, 其實我很想跟你們一起去冒險的...."

支持One Piece 綜合討論區成立, 分享一下部份One Piece 公仔, Support 一下!

都知道你有好多好野,好似又多左,右下角盒路飛我有好多隻都冇呀!!:shiny:
原帖由 toysbear 於 13-6-2009 11:03 PM 發表
最近重看了 燒"前進號"那段,真的十分感人,
也很喜歡mini big head的前進號,做得十分出色!
也特別的三合一!
希望會出"烈陽號"!

幸福前進號
http://farm3.static.flickr.com/2464/3621562499_d5d450441 ...

大大的圖文依然十分精彩
相信你的玩具同樣十分幸福

可惜呢隻前進號個頭有一大條夾口位的線,做得好差,好似比人界左一刀咁........:die:

今日有時間手作仔自製一個地台,工具有限手工又差不過都總算將近幾part的盒旦收納好了

完成

另外海賊們再一次強佔地方,今次的犧牲者是扭旦星矢,把星矢們用了兩三年的盒強奪回來,剛好夠放兩part mini big head

今日好累又污穢所以用手機影下算了
原帖由 pingu 於 14-6-2009 12:37 AM 發表
都知道你有好多好野,好似又多左,右下角盒路飛我有好多隻都冇呀!!:shiny:

pingu 大大, 你真識講笑了, 講多, 講珍貴 ,我都唔及你多啊!

你那些扭旦篇,POP系列, 索拍, 我全部都無,十分羨慕你呢! :71:
原帖由 好過去搶 於 14-6-2009 01:10 AM 發表

pingu 大大, 你真識講笑了, 講多, 講珍貴 ,我都唔及你多啊!

你那些扭旦篇,POP系列, 索拍, 我全部都無,十分羨慕你呢! :71:  

可能係我大你幾年早過你玩先有少少早期的扭旦(其實都唔齊因為那時初初拍拖人工又少冇多餘$,雖則而家都好窮)
P.O.P.就用左好幾年儲,又BID又周圍搵,是我最珍惜的伙伴 HAHA

我也十分喜歡龍珠不過財力有限好多好多都冇入,狐忍就更加要忍手(而且出的玩物太少了)

大家各色其色,打過和 :DD
大大有無去抽 "一番索拍" 呀, 索拍醫生 最正! 值得收藏 :71:
原帖由 好過去搶 於 14-6-2009 01:23 AM 發表
大大有無去抽 "一番索拍" 呀, 索拍醫生 最正! 值得收藏 :71:

一番對我來說是一個惡夢,之前part1 抽5次中左4個file(另一個是卡片盒)......仲要間shop冇乜file賞又冇紅髮果個
結果一個送了給朋友一個放上網賣了
對我這種年年annual dinner都唔中獎的人來說,抽獎是奉獻金錢罷了

不過同隻figure比較,我更想要佢d 杯
原帖由 好過去搶 於 14-6-2009 01:23 AM 發表

原帖由 pingu 於 14-6-2009 02:30 PM 發表

一番對我來說是一個惡夢,之前part1 抽5次中左4個file(另一個是卡片盒)......仲要間shop冇乜file賞又冇紅髮果個
結果一個送了給朋友一個放上網賣了
對我這種年年annual dinner都唔中獎的人來說,抽獎是奉獻金 ...

比D杯你!

仲有手機繩

真係幾正的! 唔知有沒有大大知道那裏有得抽?
原帖由 sokalee 於 14-6-2009 03:03 PM 發表

真係幾正的! 唔知有沒有大大知道那裏 ...

寶林 有得抽 500日元, 一次, 十算!
原帖由 pingu 於 7-12-2008 02:31 AM 發表
個人op玩物分享
扭旦篇

一生人第一隻買的one piece玩物, 就是第一part的路飛
那時候才接觸op沒多久, 書都是朋友借來看看而已(那時超迷sla ...
\

樓主的第一PART路飛真係正. 我原本係有一套的 (我記得有路飛, 烏索普, 奈美,卓洛及紅髮的.
而家只餘下路飛, 紅髮及烏索普了.

以下是相片:

紅髮原本有隻好細的右手, 但係唔見左了.
卓洛的造型大約係側身, 左手拿著劍伸向前.
奈美係坐著寶箱的.
但係都唔見左了!!:79:

紅髮變了鬼僕??:@
原帖由 sokalee 於 14-6-2009 03:03 PM 發表

比D杯你!

有冇D杯有飛機的?:shiny: