Toysdaily 玩具日報

One Piece 綜合討論區

原帖由 neojett 於 9-12-2008 07:44 PM 發表
:73: :73:   nice. keep on . man:52:

第一格櫃

第二格

第三格將會受到海賊洗劫.........
根據龍珠所繪娜美(nami?)星的龍珠比地球的龍珠為大..........原來是真的

個人覺得不比P.O.P.遜色太多,而且價錢便宜, 希望眼鏡廠努力啦!!

唔知幾時到奈美穿路飛裝呢,

可脫............
.................
...............
.............
............
..........
草帽的說

氣勢十足的悟空!!

景品梅利&烈陽真係咁差咩?

先來梅利號

正確比例?

專用的STAND

人氣上升中的烈陽號,不知幾時再出場了

都唔係細隻好多丫

魂亂入

:$ 支持下樓主
樓主!
多謝你的分享!
從你的分享,可以確實感受到你對OP 的熱愛!

等我d 新貨返黎的時侯, 我都POST 我d "精品" 上黎分享一下!

PS. 上星期我至一次過入左一套OP 漫畫, 入的原因是...我覺得每個人成長時都會有一套很難忘記的漫畫OR 動畫, eg. 龍珠. 所以我決定買一套op!!!!!!:34:
唔經唔覺, op 已經出左10年有多...勁...

還有一個問題, 這裡是否没有一個屬於OP 的討論區?
原帖由 亞煞玲 於 8-1-2009 09:03 AM 發表
:$ 支持下樓主

感激萬分 SABER CLUB的同志你好:78:

原帖由 Zack 於 8-1-2009 10:01 AM 發表
樓主!
多謝你的分享!

等我d 新貨返黎的時侯, 我都POST 我d "精品" 上黎分享一下!

PS. 上星期我至一次過入左一套OP 漫畫, 入的原因是...我覺得每個人成長時都會有 ...

如果說一個時段一套漫畫作代表
我的是足球小將>龍珠>入樽>OP

可惜因為井上老師離開了JUMP 已經很難很難會再有SLAM DUNK的新品了
如果出MINI BIG HEAD系列就好了 隱藏人是白髮鬼:36:
狂想中
給自己又大一年的禮物,其實係唔係特別日子都會買,不過係特別日子更加開心!

先來眼鏡廠組立式chopper figure
盒子圖案已經引死人

見到哭起來的chopper問"仲咩唔帶我返屋企?" 一時心軟冇辦法了

點知一回到家就係咁食係咁食

求其大合照一張

與POP的size比較一下

小結 : 眼鏡廠給bandai收歸旗下之後開始不斷出返景品,好在忍到手冇買龍珠果條line,如果唔係多多錢都唔夠。希望佢能夠出返多d配角,例如七武海,foxy,cp9,龍馬之類的組立式figure就好了
原帖由 Zack 於 8-1-2009 10:01 AM 發表
樓主!
多謝你的分享!

PS. 上星期我至一次過入左一套OP 漫畫, 入的原因是...我覺得每個人成長時都會有 ...

呢樹好似冇OP討論區,見到大大個名就想起找不到新出的playart ZACK,不過冇位擺等再版好了......
P.O.P. CB-3
FRANKY

TEE背有污跡,盲點位........

湯姆先生!

VIVI

萌倒了

換手才見到胸部又有少少污跡,不過唔緊要我都係用握拳的手做DISPLAY

這個表情有點怪呢

髮陰&馬尾是共用的

USOPP
今天又打倒了幾隻海王類了

表情與動作不太匹配........

FRANKY : 以後我就係你大佬了!
USOPP : 唔係掛

蘿莉四人眾........

再黎求其大合照一張,好難想像PART4(如果仲有)可以玩咩角色? 骨仔? 古依娜?

紅髮老師 總有一天我們會成為出色的海賊啊!!

少年辦真係好正
無買問pop都忍唔住入左:he:
原帖由 leerold 於 23-1-2009 07:31 PM 發表
少年辦真係好正
無買問pop都忍唔住入左:he:

ok好玩
不過最不滿它那粉藍色的眼影 近睇真係怪怪的感覺
原帖由 pingu 於 23-1-2009 12:50 AM 發表

呢樹好似冇OP討論區,見到大大個名就想起找不到新出的playart ZACK,不過冇位擺等再版好了......

不如你去開返個啦~~~
對one piece POP又愛又憎
太貴(因自己無錢)又太大件(因看自己無位放)
但真係做得太靚,好有心做,至少唔覺得難尾,
現在仲keep到高水準!
:71: :71: :71:
原帖由 Devil_Fudou 於 25-1-2009 12:37 AM 發表

不如你去開返個啦~~~

我對玩具的認知唔係太多,我怕自己做得唔好,都係得"好過去搶"或其他大大好D
原帖由 toysbear 於 29-1-2009 10:32 PM 發表
對one piece POP又愛又憎
太貴(因自己無錢)又太大件(因看自己無位放)
但真係做得太靚,好有心做,至少唔覺得難尾,
現在仲keep到高水準!
:71: :71: :71:

只是因為大大更愛龍珠吧? 大大之前那個坐珠POST真的十分有心機!
有冇入到最近的組立式龍珠figure? 我因為財力&地方有限唯有開少條line.....仲有白金之星黎緊..期待中!!