Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 機動警察FAN屎聚腳地

原帖由 bender 於 8-4-2008 12:10 發表
do you think Revoltech's Patlabor figures are too skinny?

你意思係比例唔o岩?

回覆 31# 的文章

yes.
原帖由 bender 於 8-4-2008 16:58 發表
yes.

um...可能size唔太大,令設計有規限,我諗係山口式o既特點,要顧及外型,又要維持玩具o既可動性...
所以山口式唔可以太大隻,亦導致比例好似有d唔岩....:67:
我認為figure的比例或身型是沒有既定標準,就算動漫裏有時都會與設定有分別,只要順眼便可。

沒有既定標準又可容許玩具設計有彈性,不同年代有不同"味道",令玩家們有驚喜。
原帖由 verywai 於 8-4-2008 01:53 AM 發表

tonyakc兄,最終有冇買最近果隻CM's零式?:p

:( Peacemaker? 無喇, 個質數同價$ 不成正比...
:71: :71: :71:
原帖由 tonyakc 於 8-4-2008 22:18 發表

:( Peacemaker? 無喇, 個質數同價$ 不成正比...

CM's連避彈衣系列都出埋,冇理由唔出零式...:67:
快d啦:30:
成日都post合金,轉下款post下蛋啦,又平又好睇。:he:

我想搵返cm出個d人仔同部車‥有冇大大見到有?

回覆 39# 的文章

yahoo auction, ship ship, and wonderland
原帖由 kevinliu 於 9-4-2008 14:17 發表
我想搵返cm出個d人仔同部車‥有冇大大見到有?

人仔真係好少見...車仔我係現時點見過...6草:67:
出面而家都係成套買,愈來愈貴,最貴見過兩條魚...:30:
有無大大知到和平使者最平是那兒   宇宙420

回覆 41# 的文章

之前冇入晒成set‥
入左野明同八度‥同兩部機‥:59:
宜家又搵唔返‥6X好貴呢‥
之前見過一set120‥冇入...:56:
請問各brother有冇見過呢套蛋?我岩岩係也苦見到,同我之前果套有唔同,佢呢set有幽靈,但要成一條魚價錢...有冇見過平d?
原帖由 冬暖夏涼小恐龍 於 10-4-2008 00:55 發表
有無大大知到和平使者最平是那兒   宇宙420

之前pizza兄話係深水步見過