Toysdaily 玩具日報

查看: 2413|回復: 23

[新品消息] BEST MECHA COLLECTION 1/144 RX-78-2 高達 (REVIVAL Ver.)

1980年発売 初代ガンプラ

「1/144 ガンダム」のリバイバルキットが登場!

「ベストメカコレクション 1/144
RX-78-2 ガンダム (REVIVAL Ver.)」

https://x.com/HobbySite/status/1788005999355613247

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
呢隻得喎! 我BUY! 反而隻RG 2.0無興趣留番俾D死小孩
Release Date: October 2024
Price: 1,320 Yen

Original
Release Date: July 1980
Price: 300 Yen

According to yen inflation calculator:
¥300 in 1980 → ¥443.05 in 2024, which is, in itself, a scary statistic.

希望全系列出返晒, 呢d造型真係得老模先有, 但係又要膠水又要上色, 關節又難搞
熱狗OO 發表於 8-5-2024 12:29 PM
呢隻得喎! 我BUY! 反而隻RG 2.0無興趣留番俾D死小孩

出幾隻大家懷舊過下癮就算罷啦,當主系列狂推就真係笑大人個口
呢種舊模我覺得出吉姆呢D薯樣卒仔機比較適合,如果出我會買黎支持一下。
這是萬代親自教你改可動
第62回静岡模型 HOBBY SHOW(2024)展出

https://hjweb.jp/article/1493262/

alien133 發表於 8-5-2024 03:41 PM
出幾隻大家懷舊過下癮就算罷啦,當主系列狂推就真係笑大人個口

變型金剛都玩呢D, 見主版
第62回静岡模型 HOBBY SHOW(2024)展出

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
出埋1/100就好嘞。
其實看到都有點興趣,滿滿的懷舊風味有時候也不錯啦,估計連著RG 2.0 RX78-2一起入手,這萬惡的bandai啊.......
TAA 發表於 8-5-2024 10:57 PM
出埋1/100就好嘞。

舊模的1/100就太差, 半腰露出核戰機, 當年看都是失敗品
熱狗OO 發表於 11-5-2024 12:12 PM
舊模的1/100就太差, 半腰露出核戰機, 當年看都是失敗品

太差 ? 失敗 ? 你攞依家啲MG嚟比較 ?
TAA 發表於 11-5-2024 01:10 PM
太差 ? 失敗 ? 你攞依家啲MG嚟比較 ?

你中文係數學老師教架? 上面最後果句物講左 "當年看都是失敗品" 囉