Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 不一樣的收音機

不一樣的收音機

各位C兄, 大家好,
今日想同大家介紹一下MP-13, 音波

其實我明明就喜歡博派多過狂派
但玩起上黎我就係咁買狂派啲機
唔通我內心係狂派迷????.

好啦, 唔講咁多, 去相先啦~

在各個變形金鋼的作品中、聲波通常都是狂派(Decepticon)中的重要人物,往往僅次於密卡登

另外音波最吸引人的地方
就一定係佢胸口收起左6隻磁帶獸

飛行組

陸地組

磁帶獸資料:
雷射鷹,變形成一隻機器鳥。
機器狗,變形成機器黑豹。
蘭波,變形成雙手是打樁機的小型機器人。
迷亂,變形成雙手是打樁機的小型機器人。
雷針鳥,變形成和雷射鳥一樣的機器鳥類,但是是黃色的。
蝙蝠精,變形成一隻紫色機器蝙蝠。

雷射鷹係音波用得比較多的磁帶獸

今日就講住咁多先啦
仲有其他老變收藏, 下次再講丫

希望各位鐘意~^,^~
Soundwave is still my most loved Masterpiece TF and my favorite TF character.
入來支持下,音波系狂派最正既角色!
支持,這隻MP在該年頭做得好好,人型收音機兩種型態都係一流,只可惜現在無後生見過咁大部收音機了。錄音帶系列也是一流,除比較貴的博派帶外,其他的都易入手,值得收藏。等咗佢出合休錄音帶咁多年都無聲氣,只能靠副廠補完
發表於 4 天前 | 顯示全部樓層
記得之前有出過真係可以聽mp3 既音波

呢只連 cassette 多野玩好多
發表於 3 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
其實我希望佢重新出過呢隻音波,MP-13改咗原本設計,將槍及炮外置咗,原設係電芯,如果可以完全做到G1咁,仲有埋耳機咁就完美了!
發表於 3 天前 | 顯示全部樓層
正! 音波之外最愛係星星叫, 跟住係建造派及衝鋒派.