Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] Figuarts Zero Touche Métallique 巨靈神、金剛飛天鑽、人馬座星矢

群甲哩個位咁樣衰都可以批。萬代究竟係咪嫌錢腥想嘥d資源先啊?
飛天鑽造型幾靚,但作為雕像要用透明支架頂住,不合格!

https://x.com/t_features/status/1783028136231510209

Figuarts Zero Touche Métallique 巨靈神

Figuarts Zero Touche Métallique UFOロボ グレンダイザー
価格22,000円(税10%込) 20,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2025年01月

全高約300mm(頭頂高約190mm)
材質: ABS、PVC製
セット内容
    ・本体(台座含む)
    ・コレクションシート

https://tamashiiweb.com/item/14884/

Figuarts Zero Touche Métallique 金剛飛天鑽

Figuarts Zero Touche Métallique 鋼鉄ジーグ
価格: 22,000円(税10%込) 20,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2025年02月

本体頭頂高約230mm
材質: ABS、PVC、金属製
セット内容
    ・本体(台座含む)
    ・コレクションシート

https://tamashiiweb.com/item/14885/

Figuarts Zero Touche Métallique 人馬座星矢

Figuarts Zero Touche Métallique サジタリアス星矢
価格: 22,000円(税10%込) 20,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年12月

全高約250mm
材質: ABS、PVC製
セット内容
    ・本体(台座含む)
    ・コレクションシート

https://tamashiiweb.com/item/14883/

喺越嚟越多人追求機械人產品可動性強, 性價比高嘅年代, 笨大仲出埋D唔郁得嘅擺設, 都唔知點做marketing嘅
磁力鐵甲人都幾靚!!
半田健人_555 發表於 24-4-2024 11:50 PM
喺越嚟越多人追求機械人產品可動性強, 性價比高嘅年代, 笨大仲出埋D唔郁得嘅擺設, 都唔知點做marketing嘅 ...

“喺越嚟越多人追求機械人產品可動性強”

你怎知? 有甚麼理據?
我所知,全世界有不小人係鍾意收藏雕像,追求上像真度和手功,起碼我有兩個朋友都是。
其實Bandai已推出很多可動產品,開一條高品質非可動系列有甚麽問題?
喱隻星矢…

如果佢唔改過裙甲個大穿崩位,我係唔會買的!!

係絕對唔會買!!
bigbigfriend 發表於 25-4-2024 11:24 AM
“喺越嚟越多人追求機械人產品可動性強”

你怎知? 有甚麼理據?

唔知點解師兄反應咁強烈, 大家都係討論啫, 所以為免師兄再次誤會, 先利申以下意見都係小弟自己意見, 並不代表其他師兄或玩具玩家嘅觀點

「據小弟自己意見」,「 機械人」產品可動性嘅議題中笨大算係好多玩家都比較覺得佢做得唔好嘅牌子, 以上純粹小弟自己意見, 唔好意思, 唔該晒

睇黎可慳返 $…
見啲大陸仔出得咁高興所出埋一份