Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年5月 聖衣神話EX 天馬星矢 -聖鬥士星矢 The Beginning-

肉餅 發表於 14-5-2023 06:53 PM
坦白講,且不說ND那個畫風是否能滿足當前審美。
就LC那個人物刻畫以及整個故事的補完,明顯就覺得能壓制住 ...

讀者基本上承認, 我唔敢話全部啦, 但我都敢打包票係絕大部份.
nela 發表於 15-5-2023 10:59 AM
出胸像無肉食...否則唔會出了7盒黃金就停了

除非bandxi出高價比大叔同意LC版權, 否則 LC 黃金12宮/ 4夢神  ...

神話胸像小弟覺得都算係B記良心,起碼唔駛玩家成隻買過,宜家好難咯!
小弟其實想先攪清楚版權問題,話就話車田大叔係「聖鬥士星矢」正傳原作者,但「LC」版權本身係由邊個持有?係手代木、車田大叔定係發行漫畫的秋田書店?B社要出「LC」玩具,車田大叔一個唔同意就可以阻人發達?原作者係咪真係可以咁惡先?
THOUTHER 發表於 15-5-2023 11:24 PM
神話胸像小弟覺得都算係B記良心,起碼唔駛玩家成隻買過,宜家好難咯!
小弟其實想先攪清楚版權問題,話就 ...

其實胸像後尾都炒炒地, 我記得隻獅子後尾炒到上千, 隻水瓶我直頭買唔到行貨要等大陸版.
仲有隻人馬, 當年我係灣仔社團買都要3xx起價, 其實比隻神話仲要貴, 最記得一開大箱, d人搶到差d迫爆佢鋪頭d玻璃......

人馬胸像我係熱潮過後,即係ex年代,都要399  發表於 16-5-2023 10:46 AM
THOUTHER 發表於 15-5-2023 11:24 PM
小弟其實想先攪清楚版權問題,話就 ...

手代木畫LC時先要車大叔同意吧, 再加上出版 (少年jump? 東映?)同意才開始
但重點係大叔唔承認LC, 咁就無得玩, 無記錯動畫也做到第2季就斷了??
mushroom 發表於 13-5-2023 01:22 PM
LC神話如果賣得,就唔會斷line了,輝火都只係無乜肏就炒高。

真人電影就係咁,唔一定得。 Marvel啲戲都 ...

我覺得如果佢繼續出LC黃金又或者係LC胸像都會有好多人買
nela 發表於 16-5-2023 11:56 AM
手代木畫LC時先要車大叔同意吧, 再加上出版 (少年jump? 東映?)同意才開始
但重點係大叔唔承認LC, 咁就無 ...

我有買齊LC, 作者係有講佢得到車田批的, 而且常常都會去問車田意見, 我反而覺得係車田見LC咁受歡迎, 佢又想賺返筆, 所以之後先搞ND, 又一心諗住用返原5小強會吸引舊讀者, 同埋有玩具保証, 點知佢個故事係咁差
kyostanley 發表於 17-5-2023 06:12 AM
我有買齊LC, 作者係有講佢得到車田批的, 而且常常都會去問車田意見, 我反而覺得係車田見LC咁受歡迎, 佢又 ...

ND 劇情差, 進度慢, 拖咁多年乜熱情都冷卻晒, 而且夾硬整個第13金出黎, 除左隻玩具炒到上天價, 唔覺有咩咁突破, 反而仲破壞左原本12金既地位...
kyostanley 發表於 17-5-2023 06:12 AM
我有買齊LC, 作者係有講佢得到車田批的, 而且常常都會去問車田意見, 我反而覺得係車田見LC咁受歡迎, 佢又 ...

其實wiki有晒記錄, 唔駛自己亂估, ND同LC係同時期開始連載!
「TAMASHII NATIONS WORLD TOUR TOKYO」展出

https://hobby.dengeki.com/event/1945915/

stonekeung01 發表於 26-5-2023 12:27 PM
「TAMASHII NATIONS WORLD TOUR TOKYO」展出

痴Q線都唔知買嚟仲乜!排10蚊。
熱狗OO 發表於 26-5-2023 01:32 PM
痴Q線都唔知買嚟仲乜!排10蚊。

係送都唔柒要先啱,費事擺件垃圾係屋企阻定。
咁似以前免費送果啲聖衣神話鐵牌
飛雪 發表於 26-5-2023 07:30 PM
咁似以前免費送果啲聖衣神話鐵牌

同意,所以小弟斷估應該只係記念品,用某種形式送出去,又或者用抽選販売的形式限量發售,宜家只係「Display Only」啫,出唔出得成都成問題,樓上咁多位師兄唔駛咁大反應。

聖闘士聖衣神話EX ペガサス星矢 -聖闘士星矢 The Beginning-
価格: 19,800円(税10%込) 18,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年05月

全高約170mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・聖衣一式
    ・交換用手首左右各3種
    ・交換用手甲パーツ左右
    ・聖衣箱
    ・ペンダントチャーム

https://tamashiiweb.com/item/14676/

stonekeung01 發表於 8-11-2023 10:14 AM
聖闘士聖衣神話EX ペガサス星矢 -聖闘士星矢 The Beginning-
価格: 19,800円(税10%込) 18,0 ...

戲碼係店舖頭痕怎樣拒絕入貨吧?

99元都唔買!不只侮辱原著, 更加係侮辱自己!