Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年5月 聖衣神話EX 天馬星矢 -聖鬥士星矢 The Beginning-

出番聖衣傳說推青銅主角好過
ray1849 發表於 9-5-2023 02:43 PM
之前好似車田大叔有出漫畫, 魔鈴的弟弟有聖衣果集, 有潛力出動畫, 玩具應該靚, 不過故仔要作得好先掂.

...

那套漫畫是ND, 可惜出得太慢,神話只出了蛇夫
THOUTHER 發表於 9-5-2023 10:02 PM
如果參考「龍珠改」的做法,將舊TV版動畫翻新、數碼修復,再剪走多餘劇情之後重新再播一次又如何?呢個做 ...

之前有傳聞出數碼修復動畫,當然不了了之

不過真人版對象始終唔同,諗住目標係吸引新觀眾
熱狗OO 發表於 10-5-2023 05:28 PM
我唔係好信呢個故事, BANDAI同車田邊個係莊邊個係閒? 好明顯吧

沒有BANDAI, 車田甚麼也不是, 說到底車田 ...

應該只係因為神話天馬同輝火唔賣得。

不過LC動畫的黃金聖衣用泥黃色,我覺得好敗北
mushroom 發表於 12-5-2023 08:58 PM
應該只係因為神話天馬同輝火唔賣得。

不過LC動畫的黃金聖衣用泥黃色,我覺得好敗北 ...

神話天馬賣唔賣得小弟唔清楚,但果隻輝火好似炒到過千蚊,小弟好想追番但又唔捨得,因為佢只係普通神話而唔係EX,完全唔值。其實小弟最想B社將輝火EX化,如果再配合EX Metal素體肯定靚到爆哂燈!
同意師兄所言,真人版電影對象應該係歐美市場,希望可以開拓新客源,不過觀乎南美票房,如意算盤未必打得響。
THOUTHER 發表於 12-5-2023 11:05 PM
神話天馬賣唔賣得小弟唔清楚,但果隻輝火好似炒到過千蚊,小弟好想追番但又唔捨得,因為佢只係普通神話而 ...

LC神話如果賣得,就唔會斷line了,輝火都只係無乜肏就炒高。

真人電影就係咁,唔一定得。 Marvel啲戲都搞咗好多年hit,
mushroom 發表於 12-5-2023 08:54 PM
那套漫畫是ND, 可惜出得太慢,神話只出了蛇夫

係呀, 無錯係佢, 車田作到五小強回到過去聖戰, 故事作得很差, 所以無再睇.

唯一有看頭只係蛇夫座.
坦白講,且不說ND那個畫風是否能滿足當前審美。
就LC那個人物刻畫以及整個故事的補完,明顯就覺得能壓制住老車自己畫的ND劇情,完全唔知講乜,甚至連熱血程度都低咗一班,好搞唔搞學人搞穿越題材。死都抓住現代五小強不放,係都要回到過去,而不是寫一下過去的五小強噶故事。
當然,老車想寫過去五小強已經無哩個機會了。畢竟人地手代木已經捷足先登。所以,無論真實情況如何啦,老車而家就係比人一種打壓的感覺。一句不承認就直接把人地拒之門外了。如果承認,可能ND直接腰砍都似,笑。
我是十分support萬代出LC系列的,如果出,我會願意再一次買多12黃金一回。然而。。。多半沒這個機會了。
肉餅 發表於 14-5-2023 06:53 PM
坦白講,且不說ND那個畫風是否能滿足當前審美。
就LC那個人物刻畫以及整個故事的補完,明顯就覺得能壓制住 ...

bandai可以出ND或LC胸像,甚至下次再版12宮時,附送新頭雕

當然我更希望用漫畫設定重新出12宮一次
mushroom 發表於 14-5-2023 09:12 PM
bandai可以出ND或LC胸像,甚至下次再版12宮時,附送新頭雕

當然我更希望用漫畫設定重新出12宮一次 ...

應該唔得,
留意翻D細節,就算大家都係電鍍金色,LC件聖衣其實係唔同設計,D花紋係同SS裡面的唔同。
更似冥王12宮果時,冥黃金噶果種設計,睇上去以為係一樣,但原來擺埋一齊係兩件事。
所以唔可以齋靠以前出胸像換頭雕就可以解決的事情。
出胸像無肉食...否則唔會出了7盒黃金就停了

除非bandxi出高價比大叔同意LC版權, 否則 LC 黃金12宮/ 4夢神  ... 同最想出既 Pandora 和薩莎都無機會出

睇咗片

最後十分鐘先打

睇賓佬v仲好

肉餅 發表於 15-5-2023 10:29 AM
應該唔得,
留意翻D細節,就算大家都係電鍍金色,LC件聖衣其實係唔同設計,D花紋係同SS裡面的唔同。
更似 ...

LC黃金聖衣用漫畫設定,當然唔一樣

不過Bandai要出都可以,因為翔版米羅,都只係舊ex天蠍換臉
transformers 發表於 15-5-2023 02:43 PM
睇咗片

最後十分鐘先打

有老番了?

https://777tv.tw/vodplay/254973-1-1.html

約莫SEARCH最清此版本, 雖有字幕但西班牙乳無乜心機睇,
飛住黎看都好想嘔, 呸! CG點只差過明日戰記? 我在MON睇都睇到大量狗牙, 難頂度尤如捱晒一場繪麗奈個死人肥肚的腩肉搖盪,
不知不覺肚內半消化物衝至喉嚨底, 以小宇宙迫番落個胃

吾認為俾錢入戲院睇晒的真係聖鬥士黎