Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年5月 聖衣神話EX 天馬星矢 -聖鬥士星矢 The Beginning-

又係一隻就算跳樓,都唔會考慮買既野…………
0gundam 發表於 2-5-2023 09:13 PM
一早買了隻OMEGA版人馬,都算靚,其他omega冇入,先前佚到三百幾都冇入貨

Omega版一共只出了3隻,入咗人馬就好了,其他莫追
mkmlo 發表於 2-5-2023 01:34 PM
講中了,香港、日本傳統玩家應該無感,但小孩和鬼佬應該大賣,完全商業角度考慮! ...

咁有信心
大家係咪唔記得咗當年套鬼佬高達 唔止有鬼佬加持 更有高達當前 結果....
Omega我只看了第一集及最後一集, 我都唔明是
呢套野,求其上網揾張AI生成圖都正過佢,重話成本80億

有那麼好看的動漫畫原型設計給你抄,為什麼會變成這種劣化設計。
咩話!套戲蝕到行街仲未夠,要開多範,再蝕甘d先安樂
蝕錢咪其它玩具加價補貼翻咯
套戲係東映同Sony Pictures發行, 又唔係bandai發行, 只係display咗個聖衣箱同#牌, 都冇話要出啲乜, 就算有figure display都唔一定出, 好似隻SHF antman公佈咗都可以縮沙唔出!
minghim927 發表於 4-5-2023 02:42 AM
套戲係東映同Sony Pictures發行, 又唔係bandai發行, 只係display咗個聖衣箱同#牌, 都冇話要出啲乜, 就算有f ...

第一張圖左上角有個聖衣神話ex個logo。
都可以當佢地係影錯,其實個logo係俾張相最左邊果d神話ex既。

不過策劃哩次電影既負責人認真要孭飛。咁突兀既造型都過到關真係唔知咩審美眼光
一陣b大宣佈, 為慶祝神話20週年, 將隆重推出電影真人版ex做紀念...
個人覺得鬼佬唔理解聖衣既概念 比鬼佬創作只係識得以中世紀騎士的盔甲表現 會好腫脹
sbyk 發表於 2-5-2023 08:16 AM
有聖衣傳說的前車之鑑還膽敢出這超醜系列。不得不佩服財團的勇氣

人地日本國寶哥斯拉咸蛋超人蝕錢都照出啦,B記有國家任務奉旨要宣傳大日本文化,唔DUMP本點得呢?
美版聖鬥士出吓膠公仔好過呢啲
denniskwong 發表於 4-5-2023 09:25 AM
一陣b大宣佈, 為慶祝神話20週年, 將隆重推出電影真人版ex做紀念...

小弟覺得唔會,如果B社有心出玩具,應該係玩具先行,套戲跟尾,好似黃金魂同埋七魂之龍神丸咁,宜家只見兩件紀念品,未見有任何神話EX參考出品展示,證明B社根本對真人版星矢完全無信心,除非套戲响南、北美大賣,到時B社應該會出番D好似Dragon Stars、Gundam Universe呢類平價美版玩具應市。
其實今次東映搵得荷里活合作,都係主打歐美市場,睇佢件聖衣設計,似係參考古代希臘、羅馬士兵盔甲,質料似皮革多過似金屬,鬼佬睇到應該好有Feel。