Toysdaily 玩具日報

查看: 4665|回復: 32

[新品消息] figma 強殖裝甲 Guyver I: Ultimate Edition

售價:12,800 yen (含稅)
發售日:2023年12月

商品規格
塑膠製塗裝完成可動模型・無比例・附專用台座・全高:約160mm

唔買。抵制佢

等高屋良樹過身後的紀念版

放心, 呢度D人肯定在小學時開始追看, 而高屋氏係年長過我地一大截, 正常來說佢一定早死過我地好多的
好正, 等咗幾年仲以為克諾斯會同卡巴大和解仲大戰外星人, 可惜.
套野故仔開始講得離左地,但係求求高兄快d攪埋個結局佢
Size 原來大隻過之前隻figma
個特典地台原本是否限量增送?
老實人 發表於 28-3-2023 10:11 AM
套野故仔開始講得離左地,但係求求高兄快d攪埋個結局佢

玩到幾近神的降臨者出現埋, 戰鬥力差唔多係孫悟空過左片場, 都唔知點寫落去;

我想到的是降臨者對上仲有創造降臨者的真神, 跟住呢位神幫主角群搞掂晒成件事

又或者降臨者有分派系, 另一派系的降臨者協助主角群UPGRADE能力去搞掂件事

如果只從現盛能力再進化多一級就話隊得林降臨者, 就真係7過龍珠了; 雖然上述兩式都係好7
講阿卡菲爾最終大佬已經夠做,分分攪攪吓女主變埋加爾巴,個4眼仔變左隻怪物
熱狗OO 發表於 7-2-2024 08:40 PM
玩到幾近神的降臨者出現埋, 戰鬥力差唔多係孫悟空過左片場, 都唔知點寫落去;

我想到的是降臨者對上仲有 ...

故事大結局作者肯定有, 不過中間寫落去太難, 始終世界觀太大, 寫錯一步會錯晒仲好難收科.

我個想法, 就是降臨者派代表去地球進行消滅, 克諾斯及加巴大和解, 村上終於認是降臨者, 一起對抗外部勢力.

作者再殺去大量配角去對抗降臨者代表, 搞一場大龍鳳後阿卡+村上+博士同降臨者代表同歸於盡, 村上臨去前交待將地球未來交給晶......etc

最後晶重新變做普通少年和女主角過新生活, 但是降臨者是做永遠不會出現, 是不解之迷 (起碼我地到而家都唔知創世者係乜水).

我希望個作者真係寫左大剛後先, 唔係美式劇集般超展開到自己收唔到  發表於 8-2-2024 03:28 PM
出左幾日,周圍都賣曬
老實人 發表於 8-2-2024 09:14 PM
出左幾日,周圍都賣曬

對番YEN數又唔貴; 我連盒都未見過

現貨$780,唔考慮住
Asukakeki 發表於 16-2-2024 01:09 PM
現貨$780,唔考慮住

FIGMA的產品幾乎唔會跌價... 唔係BANDAI呀....