Toysdaily 玩具日報

[新品消息] RIOBOT Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG Compatible Kaiser

Vince 發表於 21-3-2023 02:15 PM
原來係佢,又真係幾似小強。不過真係對佢冇乜印象,我估我多數都係長放戰艦 ...

小強:你認為你能放我在戰艦嗎??? XDDD
今次呢隻可以支持下,又大size,又LED,好似又可動手指,除咗飛機分開賣,應該會入一隻。
猴樂團 發表於 23-3-2023 08:59 AM
今次呢隻可以支持下,又大size,又LED,好似又可動手指,除咗飛機分開賣,應該會入一隻。 ...

仲要全身主關節都用齒輪,保證唔會軟骨
接近全關節都跳齒,都幾誇張。

不過呢個定價,真係無咩Gimmick.....
ToyKnife 發表於 23-3-2023 12:43 PM
接近全關節都跳齒,都幾誇張。

不過呢個定價,真係無咩Gimmick..... ...

直頭貴......根本是迫你買飛機......否則沒劍用...
太多齒輪關節也不是太好,擺pose會有一定限制,希望齒距做細啲格數多啲。

三千港幣!?會不會像SRX一樣高開低收啊????
Hawk 發表於 21-3-2023 11:02 AM
曱甴機應該係第3次機戰alpha, 金子一馬設計那架吧?
前期型
後期型

雖然我都很喜歡Dis,但千值出要夢裏等下,要出OG都唔出呢隻先。。。唔計古體、白騎士、好基友、Cybaster這些已經有不少版本,人氣高的還有古蘭修、龍虎王、虎龍王、Soulgain。。。
我只有上色GK。
SRWOG Dis Astranagant (21).jpg

千值鍾意出冷門野都唔係今日既事,如果真係揀大熱出,咁Srx都唔會係首位

我覺得下隻有機會係大雷鳳,用番今次雙界帝王咁上下模式同價錢出……
yoffy0112 發表於 23-3-2023 05:21 PM
直頭貴......根本是迫你買飛機......否則沒劍用...

都唔係迫既.......咁有打機都知係合左體先有劍招
updated
見到哩張圖又有啲中毒,我對大隻既超級系真係冇乜抵抗力,睇嚟又要幫千值打工……

隻隻好似個比例都幾啱
Athrun12345 發表於 24-3-2023 09:56 PM
都唔係迫既.......咁有打機都知係合左體先有劍招

............係咩= =我已經忘記了 只知OG 是 機戰畫質界上限........