Toysdaily 玩具日報

查看: 7981|回復: 27

[新品消息] 2023年8月 ROBOT魂<SIDE MS> RX-78GP00 高達試作0號機 ver.A.N.I.M.E.

3月24日公開

https://tamashiiweb.com/item_brand/ver_anime/

以為0083出完 原來仲有

唔知呢隻野, 到時會唔會跟原設一樣可以變成飛機呢?

呢D應該淫限反而通販, 我都幾乎唔識佢老鼠, GP04平都會買, 呢隻? 排$99
tsang_20190721 發表於 17-3-2023 01:03 PM
唔知呢隻野, 到時會唔會跟原設一樣可以變成飛機呢?

唔使諗 唔會 而且呢個設定拆件都應該變唔到
熱狗OO 發表於 17-3-2023 04:04 PM
呢D應該淫限反而通販, 我都幾乎唔識佢老鼠, GP04平都會買, 呢隻? 排$99

宜家係初發表,斷估仲未定魂限or店販。既然連GP00都搬埋出來,斷估呢隻都有機會出啦!

必收的一隻,按記憶正常比例除了1/144 非可動GK模型外,未曾出過任何產品。
THOUTHER 發表於 17-3-2023 05:49 PM
宜家係初發表,斷估仲未定魂限or店販。既然連GP00都搬埋出來,斷估呢隻都有機會出啦!

...

不如出新版漫畫囉你命3000版本
THOUTHER 發表於 17-3-2023 05:49 PM

...

呢隻戰場之胖VER正野, 影都無

不過我好肯定BANDAI唔會出

BANDAI 似乎極看不起GAME版的設定, 尤其成品部們...
【PHANTOM BULLETS】商品化企劃預告

https://twitter.com/t_features/status/1638722293022232576?s=20

對RX-78GP00及渣古興趣唔大
stonekeung01 發表於 23-3-2023 10:49 AM
【PHANTOM BULLETS】商品化企劃預告

照咁睇今次GP00只係新Line「PHANTOM BULLETS」的第一號作品,另外果隻勇士JG+兩隻渣古II F2係有機會陸續商品化?
如果笨大肯出齊呢個Line,咁又有得諗。。。

ROBOT魂 <SIDE MS> RX-78GP00 ガンダム試作0号機ブロッサム ver. A.N.I.M.E.
価格: 10,450円(税10%込) 9,500円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年08月

全高約125mm
材質: ABS、PVC製
セット内容
    ・本体
    ・交換用手首左右各4種
    ・長距離ビーム・ライフル
    ・コア・ブースターⅡ用機首
    ・コア・ブースターⅡ用台座
    ・レドーム(MPIWS)用ジョイント
    ・各種エフェクト一式
    ・手首格納デッキ

https://tamashiiweb.com/item/14360/

雖然要拆件, 不過真係可以變飛機