Toysdaily 玩具日報

[新品消息] King Arts 合金 破邪大星 Dangaioh / 彈劾凰

果然係 fans。本來都對 KA 有 d 興趣,可惜佢又抄功課
Vince 發表於 6-9-2023 01:42 PM
果然係 fans。本來都對 KA 有 d 興趣,可惜佢又抄功課

所以我硬食㗎啦,係睇吓點做到心目中要嘅嘢,同埋KA設計得咁差,我其實好嬲, 由滿心歡喜見有完成品玩 ,點知佢設計成咁
Vince 發表於 6-9-2023 12:47 PM
搞咁多野會唔會直接買 good smile MODEROID 彈劾凰 更方便呢?

我都同意 師兄可以講到咁多野改 唔係高手都應該上手黎 買咗咪放入櫃囉 買多會GS都係三四佰 但模型膠起碼易攪好多

謝謝你的建議  發表於 7-9-2023 08:08 AM

好老實,呢人隻真係睇下算,個設計真係一般,

雖然無其他廠出,但呢隻有好大改善空間。
齋企都還過得去, 一擺POSE就真係

個Like係俾條片嘅,拍得好好呀~!

至於隻「彈劾凰」,唔通個license唔使錢?造到咁馬虎。SRX就話複雜啫, 呢隻彈劾凰都要砌 Lego咁。見到有啲位明明造個Ball joint已經唔使拆件,都唔造.... 不過話說,King Arts造變形玩具真係初哥
初初都期待嘅,但睇咗唔少介紹片,再睇埋官方,算了,等其他廠
ToyKnife 發表於 18-9-2023 09:53 AM
個Like係俾條片嘅,拍得好好呀~!

至於隻「彈劾凰」,唔通個license唔使錢?造到咁馬虎。SRX就 ...

CHING你肯定呢件嘢叫"變型"?
昨日在訊鵝三巨頭之一開價千七, 真心覺得會插至999甚至888; 下場似THREE ZERO的斷空我絕不出奇, 但若888我都唔會買的了
呢隻喺兆萬有實物展示,真係太似一隻HG素組!其實KA之前出過嘅巨靈神,金剛同太空保衛者都有少少變形合體,我買過金剛及保衛者都相當唔錯,但今次實在出得太hea完全對唔住個價!

哦? 笑萬有實物呀? 去睇下先  發表於 20-9-2023 10:28 AM
可能又要還原基本步,唉
千幾唔係平仲要非完全可變形
拆件裝組不如模型版好過
外型又靚

https://tw.manhuagui.com/comic/48952/
睇睇設定吧

這9分鬼東西插穿一千我會考慮