Toysdaily 玩具日報

[新品消息] King Arts 合金 破邪大星 Dangaioh / 彈劾凰

之前喺ACG現場睇,已經覺得佢得個大字,完全冇細節,不過考慮到佢可以變形合體分體都仲考慮吓 。睇完德哥條片完全冇晒胃口(唔關德哥事)。
近排約有30年前嘅動畫,佢哋嘅版權陸陸續續都放寬咗,好多都俾唔同廠同時生產玩具,當然係唔同size或者唔會影響已批出嘅版權。我寧願等下一間廠再設計,我覺得唔會等好耐。
taifat 發表於 13-8-2023 09:07 AM
盒封面設計真係好hea(大家都係本地薑,pose+盒封面好好多),玩具設計睇完片之後,各位師兄應該心裏有數 ...

唔知真係當佢老翻
德哥在片中好明顯就住黎抽抨, 始終係廠方誠意款款的比面預先派俾佢試Q, 講野唔可以盡情;

其實聽開此CHANNEL的明顯FEEL到平時都多說話的WALKER及後台的主持等都無乜出聲, 根本就係忍住唔DILL
moonkaru 發表於 12-8-2023 05:22 PM
.... 在此都是少說為妙,到開訂睇價錢再算

哇, 千五絕對唔會買, 999都過唔到良心; 499我會試既, 但一定掉L左個盒囉

DILL, 個黑色吸塑雞撚到以為係百佳賣的燒春雞包裝咁;

呀我仲睇得出此作一個缺失: 都無支架既, 呸! 喂我覺得造得差但一副好既支架係加分個喎

尤其四架飛機你都展示唔到既, 玩條春呀?
德哥話:呢隻野講缺點,易過講優點。(非真實對話)

成隻野,真係似老番,包裝盒設計又唔靚,換件變形就預左,但片中睇唔到有咩特別位。

等出現貨先決定。
看了这个片又觉得不错,看了价钱再打算

面相愈睇愈醜.....  發表於 21-8-2023 10:23 AM
D4M13N 發表於 20-8-2023 06:53 PM
看了这个片又觉得不错,看了价钱再打算

睇完德哥條片, 再睇呢個, 個人主要覺
1. 片中 7:25 日子耐左, 咁設計既手臂連接位扣, 又長又薄, 好大機會斷
2. 因腳長手短, 大張肌肉風格, 出奇地適合低炒角度, 可放櫃中較高位置
3. 把劍比例有點細

其他相同缺點下刪一千字.....

最頂唔住係腳真係太長, 加外露的HG技術膝頭
hong_crystal 發表於 20-8-2023 10:20 PM
睇完德哥條片, 再睇呢個, 個人主要覺
1. 片中 7:25 日子耐左, 咁設計既手臂連接位扣, 又長又薄, 好大機會 ...

knee joints are really ugly
等左幾十年,終有人肯出,點知出到咁鬼樣,玩返盒模型冇咁嬲
JohnWick 發表於 22-8-2023 02:39 PM
等左幾十年,終有人肯出,點知出到咁鬼樣,玩返盒模型冇咁嬲

outlook of GS ver is the best,  transformation of SHE is perfect, provided that u know how to play SHE. I bought normal and metallic versions too.
如果要入呢隻,不如砌盒模型好過。

我見到佢手個連接位,想起細個個時玩既食玩,玩多幾下就會變白,跟住就會鬆,

呢隻野好明顯唔得,設計勁流。
馬仔 發表於 23-8-2023 11:32 AM
我見到佢手個連接位,想起細個個時玩既食玩,玩多幾下就會變白,跟住就會鬆,

呢隻野好明顯唔得,設計勁 ...

看来最后都会skip, 希望他厂会有兴趣做好点
買咗冇得撈,睇埋開箱個換件設計真係好似。但模型size就好正,咁大隻合金就扣分囉
昨晚網上睇到一段開箱,黑面主持人最後打出9分,我即時破口大罵,冇L野呀,收左好多?