Toysdaily 玩具日報

[新品消息] King Arts 合金 破邪大星 Dangaioh / 彈劾凰

德哥已玩了試版, FROM 55分
https://www.youtube.com/watch?v=-NrGJqJgirk

我看完非常失望, PASS

某YT 頻剛出片有 試品  彈劾凰 開箱 preview,睇落又唔錯
樓上兩位師兄,你們兩個睇完片的評語都好大對比喎
不過我唔理,照買,因為市場太少佢嘅產品了
mpp025 發表於 12-8-2023 12:23 AM
樓上兩位師兄,你們兩個睇完片的評語都好大對比喎
不過我唔理,照買,因為市場太少佢嘅產品了 ...

觀感都係見仁見智,我本身對彈劾凰無愛,亦無期望,單純睇玩具我覺得係 OK,至少睇完都會考慮下
熱狗OO 發表於 12-8-2023 12:12 AM
德哥已玩了試版, FROM 55分
https://www.youtube.com/watch?v=-NrGJqJgirk

喂! 呢隻野最大賣點係乜嘢? 竟然捉錯用神!?
呢隻野最大賣點係要夠chok呀!
造唔到此面相7成就米鬼出喇!呸!
熱狗OO 發表於 12-8-2023 12:37 AM
喂! 呢隻野最大賣點係乜嘢? 下?捉錯用神!?
呢隻野最大賣點係要夠chok呀!
造唔到此面相7成就米鬼出喇 ...

Dill理魯無你俾d咁既野我?班友細個冇睇Aclub架?
喂隻野大隻個喎!唔係1/144高達個呎吋喎! 而且合體仲要拆頭的!即係合體不影響面相架喇?
你米L話造唔到上圖7成喎? 我要求係7成咋!至少對陰濕眼唔難整下哇?
哇你地睇清楚塊面依家想點先?

睇完條試玩片,隻嘢睇落又真係出得簡陋咗啲,對腳係咪有啲過長? 而且積木式變形我都唔多like,出哩啲大張式風格,而又要擺到霸氣或者chok pose既玩具,我諗千值會出得好啲,或者叫cctoys出隻唔變形既都可以~
個頭係7咗啲既,咁大塊白色好似貼咗膠布咁……
呢件嘢簡直係個笑話, 送比我都嫌阻位
Hawk 發表於 12-8-2023 01:24 AM
睇完條試玩片,隻嘢睇落又真係出得簡陋咗啲,對腳係咪有啲過長? 而且積木式變形我都唔多like,出哩啲大張 ...

個口直頭係Mary喇!
官圖係淺灰色機身, 實物白色, 違反商品說明喎.
初初見到係KA出已心知不妙,咁大隻竟然連駕駛倉都唔做,嗰個膝頭哥關節醜樣到以為係10多年前嘅HG模型,設計感覺就好似大陸啲老翻合金放大版,
我建議買兩盒模型好過,一盒機械人;一盒飛機,除非呢隻800樓下仲有得諗。
隻身形比例照抄moderiod個隻,腳太長啦….胸同腰前屈關節唔夠多;暫時出得最好最型ge係N年前海洋堂山口個隻,可惜年代久遠,膠會變黃同黏

係! 山口式果隻我有! 細隻但個面相都造得好過佢! 的確動態上還原到個CHOK味!  發表於 12-8-2023 01:59 PM
熱狗OO 發表於 12-8-2023 12:43 AM
Dill理魯無你俾d咁既野我?班友細個冇睇Aclub架?
喂隻野大隻個喎!唔係1/144高達個呎吋喎! 而且合體仲要 ...

班友唔係唔知,係冇能力去做,睇咗咁多隻佢哋啲產品,可以肯定佢哋啲所謂設計師係完全冇美術底子,只能算係工程佬,佢地自己加嗰啲所謂刻線業餘到爆,

之前出過兩款冷門野呀, 70年代果D正方形機械人物岩工程佬囉  發表於 12-8-2023 12:52 PM
wa......体完片個個炳?
tower 發表於 12-8-2023 11:11 AM
wa......体完片個個炳?

系米我要求太低……除左膝部真系幾趕客