Toysdaily 玩具日報

[新品消息] King Arts 合金 破邪大星 Dangaioh / 彈劾凰

hinaoi 發表於 4-3-2023 06:39 PM
其實當年halfeye完全變形呢隻個外形都唔差

首先你要買到

宜家買到又要幾幾錢?
mpchi 發表於 4-3-2023 03:47 AM
However, beggars can't be choosers, if you know what I mean. :D

LOL~ For sure!
eddiem249 發表於 4-3-2023 05:57 PM
有咩問題? 好過分都無得分

咁我又冇講有問題...
eddiem249 發表於 4-3-2023 03:33 PM
好微笑可以分體成5架飛機,身形一樣咁好

微笑外形係唔錯,但拆換件多。????
你好 發表於 5-3-2023 10:47 AM
微笑外形係唔錯,但拆換件多。????

是的,不要執著什麼完全變形,搞到人唔似人,飛機唔似飛機的產品
我一直覺得D超級系機人出模型好雞肋
大佬你的屎咁大隻重要合體變形
簡直係霸氣盡失
不過 moderoid 其實出得好既
希望 King Arts 尼隻多D大張風
chsimon 發表於 5-3-2023 11:25 AM
簡直係霸氣盡失

超級系出模型係藍海,smp 同好微笑大搞,你就知有市場
chsimon 發表於 5-3-2023 11:25 AM
簡直係霸氣盡失

不是大張風便冇意義, 在此留言都係受aclub漫周教育的一代廢老。當年此兩本死海文書post親都係大張插畫, 根本那扭曲筋骨的懶chok形象深入膚骨, 望住大張的插圖仲易勃起過睇龍虎豹。

話時話隻嘢的原機設好似係河森正治?
大張正己係破邪大星 Dangaioh 嘅 Animation Director, 自然要有大張風.
破邪大星、天威勇士、超獸機神,真係俾大張化腐朽為神奇,尤其係超獸機神。
不過唔係所有機設都啱大張風,當年套MacrossII 真係格格不入,非常突兀。
熱狗OO 發表於 5-3-2023 06:49 PM
不是大張風便冇意義, 在此留言都係受aclub漫周教育的一代廢老。當年此兩本死海文書post親都係大張插畫,  ...

係河森正冶,未合體前四架機很有他的風格
熱狗OO 發表於 5-3-2023 06:49 PM
不是大張風便冇意義, 在此留言都係受aclub漫周教育的一代廢老。當年此兩本死海文書post親都係大張插畫,  ...

係河森設計,所以撇除大張風之後,其實並非完全不合理變形
updated

Vince 發表於 27-7-2023 06:20 PM
updated

哇!Bandai沒勇氣去挑戰的工藝呀!超合金魂? 我呸!
就咁睇外型都唔錯,最緊要睇佢點變形,

狂換件就唔好攪,等pose plus 出好過。