Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 2023年第一Post - 超合膠 風靈高達

2023年同兔年第一次出unbox post ,祝大家賺到盤滿缽滿,買玩具買到家肥屋潤!

琴日一次過收咗隻超合金風靈高達同埋隻Strike Rouge Grand Slam,二揀一之下,首先開咗呢一隻,因為想開啲新嘢!結果兩隻都同一晚開晒,晏少少出埋另外一條片,好事要成雙!

由於係超合金系列,所以本身冇抱太大希望,上次隻自由伏過一次之後,對呢個系列完全冇乜期望。首先不得不讚笨大嘅攝影團隊,盒面張相影得幾型,雖然盒面其他設計就唔係好得????

講返隻玩具(係玩具,唔係figure),今次比自由更加膠,係咪真係要改名做超合膠呢?另外一個敗筆位置就係冇咗齒輪關節,連唯一嘅優點都冇埋

咁衰極都要搵啲好嘅嘢講,佢都有忠於原著嘅正常模式同埋Bit On模式,我覺得正常模式個比例有啲肥腫,好似有一對甲組腳咁樣,變做Bit On模式先至感覺比例好返啲。然後,就沒有然後。真係要講就係有保留着燈裝置,今次前後都有燈,跟住真係冇嘢講啦,自己睇片啦

如果你咁有心睇到嚟呢度,我可以話俾你聽呢個絕對可以係睇咗當買咗系列!希望下晝可以出埋另一條片啦!

剛剛睇完片,我冇買過哩個系列,但哩個價錢咁既質素,真係幾難接受,個盾牌要用膠架接合再裝落手臂好礙眼,感覺玩robot魂幾舊水會開心啲
本身機設就已經極差,想扮女體化又兩頭唔到岸,頭大身短,A字肩膀粗大腿,一啲都唔好睇
Hawk 發表於 28-1-2023 01:06 PM
剛剛睇完片,我冇買過哩個系列,但哩個價錢咁既質素,真係幾難接受,個盾牌要用膠架接合再裝落手臂好礙眼, ...

大家睇完可以當買左 LOL
eddiem249 發表於 28-1-2023 01:11 PM
本身機設就已經極差,想扮女體化又兩頭唔到岸,頭大身短,A字肩膀粗大腿,一啲都唔好睇 ...

咁唔怪得有甲組腳 LOL
謝分享 集野真心有的差, 睇咗當買咗.

呢隻個樣夠似原著, 外型比例無問題

負面位就好多人講過喇, 包括閣下, 不累贅了

我覺得呢隻野最失敗係無得玩燈, 如果所有原著中應該發光D位做足: 胸, 大脾, 頭頂等以LED自由還原到紅紋及綠紋, 全部現時的缺點即時變成無問題, 直接值1500以上