Toysdaily 玩具日報

查看: 19070|回復: 91

[新品消息] DX 王樣戰隊

DX KING-OHGER

DXキングオージャー
セット内容:キングオージャー一式……1
発売元:バンダイ
価格:9,350円(税込)
2023年3月4日(土)発売

https://toy.bandai.co.jp/series/sentai/topics/detail/2892/

我不能接受,又係個d大大盒又核突的合體
【王様戦隊キングオージャー】超最速!

https://youtu.be/gD-_xWsIbY4

我以為係無限合體
根本就係無限合體放大版,失望!
buddylee 發表於 16-1-2023 09:56 AM
我不能接受,又係個d大大盒又核突的合體

睇你以邊種玩具做比較,對比全開者,同埋魔進,呢隻一點也不樣衰
1 首次以昆蟲外型設計 其實唔差
2 可惜太似無限合體了 個表面唔用咁多凹凸紋咪無好d囉
3 第1機械已經十合體 係咪宇宙咁 開始已經十戰士
4 人型太多紅色 少咗戰隊5色特色
hong1971 發表於 16-1-2023 11:28 PM
3 第1機械已經十合體 ...

官宣開局五人,另外五隻應該主角召喚
原來是昆蟲王阿..... 蜻蜓在劍上好像之前假面騎士的概念
鬼退神依家都好易買都係等最終機出場再決定
Dancougaproto 發表於 16-1-2023 11:20 PM
睇你以邊種玩具做比較,對比全開者,同埋魔進,呢隻一點也不樣衰

全開者根本成SET機設都差,核突...
hong1971 發表於 16-1-2023 11:28 PM
3 第1機械已經十合體 ...

但成堆蟲,除紅色和對腳,其他只是件件造型,大大件件...
DX帝王者(King-Ohger) 獨角仙神套裝
價格:13,200円(連税)
發售日:2023年3月4日
[套裝內容]
帝王者(King-Ohger)…1
鍬形蟲神 God Kuwagata…1
    蜻蜓神 God Tombo…1
    螳螂神 God Kamakiri…1
    蝴蝶神 God Papillon…1
    蜜蜂神 God Hachi…1
    瓢蟲神 God Tentou…2
    蜘蛛神 God Kumo…2
    螞蟻神 God Ant…1)
獨角仙神 God Kabuto…1

成日以為獨角仙會是第二機械人...
其實獨角仙和鍬形蟲是否都可以做身體和武器????