Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] METAL BUILD RX-93-ν2 Hi-ν GUNDAM 玩評報告

簡評要點:
1.造型討好,上色不錯
2.可動性不錯
3.武裝豐富,各具特色
4.可玩性高,上架方便
5.爆甲具特色,看得出心思
6.沒有飛翔炮的簡便模式,頗好玩﹗

不足:
1.那個浮游飛翔炮很難連接上去背包﹗
2.浮游飛翔炮的透明件很難玩﹗
3.必須接受把玩後的刮損

足本報告,可到小弟的FACEBOOK玩具專頁:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops
影得好正呀。
不過網上見到好多人 post 個面相都幾差 law
Vince 發表於 8-8-2022 11:54 AM
影得好正呀。
不過網上見到好多人 post 個面相都幾差 law

真係睇下好唔好彩。我自己個隻,左下角頭盔位都有D「橙紋」,頭頂上色都有一個頂點痴左係度。
但係整體而言,都係做得唔錯,起碼都算多野玩,隻野都足秤,係近來既佳作,瑕不掩瑜。
D 相好靚....靚過實物..

我都係出去玩返我只 HCM-Pro...吧....
我2盒都冇橙紋,但質素真係一般,白色件上邊墨屎、拖花劃痕數唔曬,只能勉強入眼...
nela 發表於 8-8-2022 03:29 PM
D 相好靚....靚過實物..

我都係出去玩返我只 HCM-Pro...吧....

謝謝﹗我個隻本體都真係唔錯,有少少問題,但整體都係靚仔,好幸運﹗
alien133 發表於 8-8-2022 06:23 PM
我2盒都冇橙紋,但質素真係一般,白色件上邊墨屎、拖花劃痕數唔曬,只能勉強入眼... ...

我個頭頂有一點。拖花痕就無,個別地方有D問題,但整體都還好。不過一玩,好似我咁粗玩,就一定有損傷。
相好靚,謝分享!