Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

stonekeung01 發表於 27-12-2022 11:37 AM
MG 1/100 Z高達 Ver.Ka 延期發售
2023年2月発売→2023年4月発売
https://bandai-hobby.net/notices/detail/ ...

唔知係咪要修正部份設計不足, 還是產能問題呢
THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1787721/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
MS 形態勉強都 OK, 而飛行形態都仲係手接受唔到

利申 : 我有訂貨
嘩, 實物比CG更醜,好在沒興趣..
TAA 發表於 24-12-2022 12:07 PM
只係儲一隻Zeta,你地會揀Ka定2.0 ?

如果從無買過1/100的Z而只買一隻就買VER KA. 當然要睇價錢, 2.0依家約350前後, VER KA應該一開波要550

VER KA跌到400的話就值過2.0

以上均以從無買過1/100的Z產品來講, 好似我個人有2.0之下是次絕不會考慮VER KA

至於有無支大炮我就覺得無乜所謂, 講真當你砌完本體已經好累, 砌埋塊盾同槍已經想死, 支炮已經唔想砌

小的認為大比例產品可以唔洗咁多架生既, 但個價錢要岩囉, 所以呢次VER KA係唔抵的

插水就OK囉
怕咩, 實有3.0VER出

又下一個十年,到時mg未玩完的話

其實MG有親major upgrade隨時都講緊10年8載先一次,借問聲你又有幾多個十年?個款唔太篤眼篤鼻咪砌咗再算囉。

我呢啲70後老鬼下次有新Zeta MG隨時我已經退咗休,再講Ka叔仲後生咩,出年六十㗎啦,我驚佢再出唔到幾多款。

所以呢隻個胸就算好鬼唔啱feel,我都買埋並會好好砌咗佢。
WonderJimmy 發表於 29-12-2022 01:58 PM
其實MG有親major upgrade隨時都講緊10年8載先一次,借問聲你又有幾多個十年?個款唔太篤眼篤鼻咪砌咗再算囉 ...

依家在BANDAI內負責造模型甚至上面決策造邊款MG果班管理層都未必係細個睇過Z高達
熱狗OO 發表於 29-12-2022 03:14 PM
依家在BANDAI內負責造模型甚至上面決策造邊款MG果班管理層都未必係細個睇過Z高達 ...

佢地某啲思維喺我嚟講好肉酸, 夾硬將細胸大下盤套落墋機械人度, 例如 NT-1/ Nu/ Unicorn/ 新安洲.
ray1849 發表於 29-12-2022 04:16 PM
佢地某啲思維喺我嚟講好肉酸, 夾硬將細胸大下盤套落墋機械人度, 例如 NT-1/ Nu/ Unicorn/ 新安洲. ...

KA 版特色......

NT-1 Ver.2 都係?

所有KA 版都係腰短,胸窄,下盤大,特色黎,NT-1 2.0都係
我個人來講最希望係出一個原全忠於原著嘅Z-Gundam.  呢個相差好遠,不過遲早都會買,可以同 MG Ver Ka ZZ 擺埋一齊。
badmuthaphucka 發表於 29-12-2022 10:05 PM
我個人來講最希望係出一個原全忠於原著嘅Z-Gundam.  呢個相差好遠,不過遲早都會買,可以同 MG Ver Ka ZZ  ...

講得非常有道理!佢哋唔知仲可以出幾多隻 MG 和 MG Ka.,我哋更唔知可以見到幾多隻!