Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 12" 18" 人偶收藏血淚史 4K 蝙蝠俠系列做主線

2016玩具魂電台訪談
https://youtu.be/L2AWuSBl1t0 Part 1
https://youtu.be/UPSZywRKMf0 Part 2

2016時未談到3D-print,只講到FB太勁,蓋過玩具網站... 但花無百日紅,依家到YT... 但元宇宙普級時,YT就沒落吧... 除非被吸收合併.
那些年3D-print技術連起步也說不上,但這幾年嚇死人,連帶6",甚至3.75"面相都見得人,對12"很大威脅; 加上錢同收藏考慮,
我一早意識我的盡頭到了.... 和玩具魂之助傾計,原來我退倉都有六-七年了...
那時退倉大手拋售... 依家惗番轉頭都痛....
往事只能回味
依家退倉都一樣蝕

hottoys darknight頭雕面罩其實唔似,你有trilogy本畫一睇知,我入版都只係接受ht整體在市場中最好,講頭雕面罩似其實係Medicom同neca

我都有18吋 neca batman begins, 真係做到個神態,係腳關節會壞。ht 1/4 batman begins 就反而差。

師兄我勸你開盒玩,唔開盒反而容易爆皮同脆化,你段片都講咗你經歷過。

依家ht benflick batman成為神物,唔知同劇情有幾多關係,不過那個肌肉body, 算係ht技術突破,唔係就咁著衫body
mushroom 發表於 28-5-2022 01:11 PM
依家退倉都一樣蝕

hottoys darknight頭雕面罩其實唔似,你有trilogy本畫一睇知,我入版都只係接 ...

唔敢開 唔敢面對⋯⋯⋯⋯⋯
mushroom 發表於 28-5-2022 01:11 PM
依家退倉都一樣蝕

hottoys darknight頭雕面罩其實唔似,你有trilogy本畫一睇知,我入版都只係接 ...

neca 18”我係再版,腳關節唔知易唔易壞呢
darknight 發表於 28-5-2022 04:17 PM
neca 18”我係再版,腳關節唔知易唔易壞呢

如果不用成日企,可能好些。

感覺睇彩數

空間有限一定要罰企多....  發表於 28-5-2022 10:01 PM