Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 無限之戰.滅霸 # S.H.Figuarts (SHF)

我認同這個反派

MARVEL
SHF - AVENGERS
INFINITY WAR
THANOS

都算平價入手,只有雙臂太膠感我不滿意

滅霸,魁隆,薩諾斯,不同譯名,HK人點叫佢?

又O黎

感覺上香港人叫Thanos 多

我覺得死一半人,都係會貧富懸殊,只要人性不變。
mushroom 發表於 5-5-2022 06:41 PM
感覺上香港人叫Thanos 多

我覺得死一半人,都係會貧富懸殊,只要人性不變。 ...

資源變得充足

覺得要消滅一半人的人,要以身作則,要先消滅自己,唔自己做榜樣,點樣說服其他人。
"無限之戰" 滅霸飛去地球作戰個D飛船同怪獸嘅數量有幾咁多!滅霸自己本人就已經佔用了宇宙大部份資源。

HighLamb 發表於 10-5-2022 02:14 PM
覺得要消滅一半人的人,要以身作則,要先消滅自己,唔自己做榜樣,點樣說服其他人。
"無限之戰" 滅霸飛去地 ...

係,佢超多人

每年打仗啲錢夠好多人食
醜樣

成個布斯韋利士樣
下巴發大!

我唔接受造型

話時話
無論正派反派
美漫超人/英雄why設計鐘意搵光頭?
美漫超人/英雄why設計鐘意搵光頭?

應該同製作電腦動畫特技有關,毛髮這一類物料,用電腦動畫模疑時,是會耗用很多CPU運算時間。想慳錢慳時間,光頭就最好。

下面係 "史力加" (Shrek) 第一集 的出錯電腦動畫片段,驢友(Donkey)的毛髮就有出錯,時長時短。

https://www.youtube.com/watch?v=fSdf3U0xZM4

光頭易畫D
HighLamb 發表於 11-5-2022 05:19 PM
應該同製作電腦動畫特技有關,毛髮這一類物料,用電腦動畫模疑時,是會耗用很多CPU運算時間。想慳錢慳時間 ...

這樣解說有道理,就算真人演的英雄/歹角,光頭也不少。
也許縮短人物融合SF場境,添加特效能力的制作方便已而