Toysdaily 玩具日報

查看: 32349|回復: 163

[新品消息] MGEX 1/100 STRIKE FREEDOM GUNDAM 突擊自由高達

https://bandai-hobby.net/site/mgex/

MGEX 1/100 突擊自由高達 預告PV

https://youtu.be/B862DHomdC8

https://hk.gundam.info/content/mgex/strikefreedom/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
終於去到一千左右?

頂 唔係講笑 之前我都估會出突自
如果唔係之前投票出邊隻MGEX點會冇佢???
有開盤口我諗我已經有錢收

不過少少失望冇好似當年隻 1/60 發埋光

橫濱展出骨架

本帖子中包含更多資源

x
其實佢咁樣係想加少少花樣,又重頭出過晒??

以為呢條LINE會死添, 兩年後先出第二作

睇下算喇, 買就免喇, 送都怕會砌死人及阻訂, 各位熱血模型高手加油  
不過同PGU RX78一樣, 絕對係被隔離時的欣物, 祝各位下個月全民強檢時不中招

G3X 發表於 19-2-2022 09:52 AM
終於去到一千左右?

實唔止喇
六七隻電鍍色,個價我真係不敢想像。

但成隻個feel夠晒浮誇中二,應該會幾好賣
chsimon 發表於 19-2-2022 10:28 AM
頂 唔係講笑 之前我都估會出突自
如果唔係之前投票出邊隻MGEX點會冇佢???
有開盤口我諗我已經有錢收{:8_ ...

尤其個頭似,有啲圓
好地地跟住出led 骨咪好囉,玩乜鬼電鍍啫,著返件甲咪又要遮住哂睇唔到,即係要我俾多d 錢係d 睇唔到既電鍍位。。。再者,相信其他師兄上色技術點都好過佢嗰d 電鍍,你鍍真24K 金我就話你勁啦,要金屬感,我買金屬骨改唔好,真金屬
網圖

本帖子中包含更多資源

x
G3X 發表於 19-2-2022 09:52 AM
終於去到一千左右?

吓,你啱啱瞓醒?上次MGEX都唔止$1000啦。
你好 發表於 19-2-2022 02:12 PM
吓,你啱啱瞓醒?上次MGEX都唔止$1000啦。

我連有上一隻都唔知,一開始以為D貴價版MG
如果要電鍍,點解唔直接用金屬件?我指嘅金屬件,係好似市面見到啲金屬模型咁(log-on見嗰啲)
又係有價無市ge產品