Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【黑光大戰】Darksaber(Legacy) Vs Darksaber (Force FX)

【黑光大戰】Darksaber Vs Darksaber
直接跳到結論:
兩把都同劇集裏面嘅比例唔同,都偏大把……

迪士尼稍微細把小小,刀身材料比較軟,你見到嘅係我改佐小小刃口,原本刃口更加濶。然後好明顯嘅缺點就係入面D光唔平均(影相唔覺),而且4點得2點著燈。但有點就係拆解方便,而且相對來講揮刀嘅平衡感比較好。

Force FX版刀柄係比較大把,刀身材料比較硬,而且感覺上薄身小小,而且刀刃比較幼。4點全部會著燈,而且可以獨立操作。缺點就係……拆解麻煩,而且……我已經換佐好幾次,次次刀身都係係彎嘅……再加上重量唔平衡,玩起身會有搶嘅感覺……而且我唔多喜歡充電,我比較喜歡換電池

所以如果有得選擇……兩把都唔好買……等下以後有無可能出其他版本

背景太暗,根本睇唔清楚把铡真正樣子。能否在光猛燈光下再多拍攝一次给大家看清楚!
Force FX 個座好有 SW feel, 透明既感覺麻麻

咁光D既 Legacy 正D ... 雖然貴多80us. 咁 Legacy 揮劍/碰撞一樣有聲效嗎?

thanks for sharing

請問知唔知道香港邊到有得買Hasbro FX Elite Darksaber?
https://youtu.be/lJ7WEPkUqSw
https://youtu.be/KTiSTWiYnbo
孩之宝劍身太大&有些彎,音響也沒FX那麼好,似乎FX比較好些!!!
G-man 發表於 14-2-2022 08:47 PM
孩之宝劍身太大&有些彎,音響也沒FX那麼好,似乎FX比較好些!!!

係咯,我換佐好幾把都係彎…… 所以到最後我反而中意Legacy版多小小