Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 機械人研究所:Metal Robot魂 超合金 聖戰士 Billbine 翼霸

今個星期「機械人研究所」就同大家分享一下小編細個玩機戰時最鍾意用一部有集,實系既行動力,及超級系既攻擊力,於一身既「聖戰士 Billbine 翼霸」。事不宜遲 ... 去片 ~

Metal Robot魂 超合金 <SIDE AB> 聖戰士 Billbine 翼霸
價格:13,000日圓(未含稅)
發售:2021年12月

https://youtu.be/Fi_ZV1ioasA

主持:Vince
製作:Vince

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

多謝分享,呢一隻以B記的標準來講真係算良心。連我漆面都冇乜點中獎,QC應該唔差 。雖然結構和robot 魂差唔多,不過有上色同埋金屬關節真係高級過Robot魂好多
同yen價的Wing zero港價貴咗三百幾⋯⋯
最後我都買咗隻現貨,玩嘅時候四隻翼都冇放上去,驚會斷。另外師兄你的腳變得唔好,我一開始第一次玩都係咁,其實係小腿仲有一個可以將小腿向後拉的關節,如果冇郁這個關節就變形,有機會係變形期間將腿部後面的裝甲刮傷,同埋變形,變到手痛。
另外講起呢套作品,其實喺作品播完之後的一次活動中,有fans問富野聖戰士結局咁差係咪因為爛尾,而富野只係講咗句對唔住,可見他自己也認為結局真的不是特別好。
Dancougaproto 發表於 15-1-2022 01:58 AM
多謝分享,呢一隻以B記的標準來講真係算良心。連我漆面都冇乜點中獎,QC應該唔差 。雖然結構和robot 魂差唔 ...

我有睇聖戰士, 唔算爛尾呀, 典形富野式闔包散之嘛;

說回玩具由於有R魂暫意欲不大, 反而期待METAL BUILD雪霸
老實講,故事背景係中世紀再加昆蟲形機械人,到今時今日都好似唔覺有同類作品,故事 overall 黎講亦真係唔差。係到左故事結局,事件發酵到好大鑊,我一直念佢會點收尾,但點知只係簡單攬炒完 reboot 世界。個感覺就好似係聖誕交換禮物時想換到件好野,點知原來收到既係 相架/水杯 。