Toysdaily 玩具日報

查看: 7794|回復: 21

[新品消息] 2022年5月 ROBOT魂<SIDE MS> 第08MS小隊 OPTION SET 02 ver.A.N.I.M.E.

商品化決定!

車中泊?

Bandai好能野,咁樣搶錢

我想要戰車, 但飛機想量產呀, 可唔可以唔好成日綁住咁出呀大佬!  

唉...唔知點解呢期孤仔同明眼人都唔開訂(網上), 有開都係要門市限一, 唔通又係焗等爆米, 但呢期爆米好鬼, 係咁散貨, 好驚喎!
戰車情景好正,配合魂限又炒到飛天,睇咗當買咗!多謝分享
根本英俊 發表於 14-12-2021 01:38 PM
我想要戰車, 但飛機想量產呀, 可唔可以唔好成日綁住咁出呀大佬!  各好睇, 吉姆頭我唔洗另外再買兩隻黎合體. ...

師兄以你呢個見解比笨大諗到 咁之後會為出返d人仔 就會出d乜版乜版了
hong1971 發表於 14-12-2021 09:34 PM
師兄以你呢個見解比笨大諗到 咁之後會為出返d人仔 就會出d乜版乜版了

其實如果佢出又唔驚, 1/144, 蚊屎咁大粒! ^^ 唔會50蚊一隻人下!
根本英俊 發表於 15-12-2021 09:54 AM
其實如果佢出又唔驚, 1/144, 蚊屎咁大粒! ^^ 唔會50蚊一隻人下!

1/144 人仔bandai 一早出過

https://www.1999.co.jp/eng/10197218

但係robot魂唔係1/144

係車入面訓先叫車中泊, 你外面搭個營就已經唔算泊了
eddiem249 發表於 15-12-2021 12:23 PM

https://www.1999.co.jp/eng/10197218

吃吃, 我一直都當佢係1/144既SIZE玩...
eddiem249 發表於 15-12-2021 12:23 PM

anime雖然冇講明但比例基本有跟1/144
除咗個別一兩隻比如大魔整大咗

ka Sig.就有講明係1/144
根本英俊 發表於 14-12-2021 01:38 PM
我想要戰車, 但飛機想量產呀, 可唔可以唔好成日綁住咁出呀大佬!  各好睇, 吉姆頭我唔洗另外再買兩隻黎合體. ...

姑仔同埋蒸粉唔係唔開網訂,只係開訂日無定向兼截訂亦快(通常不足一日甚至只有數小時),要你無時無刻「吼」實佢地個網先訂得到,宜家店販貨(非魂限)不論R魂、神話EX、真骨彫好似都係咁玩法!
今次話明係OPTION SET,斷估唔會太難訂啩?不過呢度好多師兄對果架指揮車好有興趣…
THOUTHER 發表於 16-12-2021 02:54 AM
姑仔同埋蒸粉唔係唔開網訂,只係開訂日無定向兼截訂亦快(通常不足一日甚至只有數小時),要你無時無刻「吼 ...

其實我會明, 不過唔係扮野, 要返工, 點會有咁多時間時時刻刻望住佢有無開訂...精品都有試過網上訂, 但孤仔呢期真係好少, 好多時都係無放上網, 直接鋪頭限一咁去訂, 上網訂都叫好D, 妳要我下下去鋪頭, 點訂, 所以由大魔II開始, 我轉左去爆米訂, 佢又俾街貨遲同貴, 不過總好過訂唔到下下要撲貨, 同埋ROBOT魂我玩完0079-0083呢埋系列都會脫坑, 所以只希望入到手就算!

其實脫坑主要係因為頂唔順B記既賣野方法, QC又差, 野又越賣越貴! 由星失, 拉打開始, 真係趕客離場, 我頂唔順佢既賣野方式, 下下要狗衝去訂, 又秒截, 做咩喎!
根本英俊 發表於 16-12-2021 10:18 AM
其實我會明, 不過唔係扮野, 要返工, 點會有咁多時間時時刻刻望住佢有無開訂...精品都有試過網上訂, 但孤 ...

小弟一樣要返工,莫講話無可能衝落鋪頭訂,上網訂野都要隨緣,好似MR魂翼霸,蒸粉由開訂到截訂應該無3個鐘,睇少半日根本唔會知佢開過訂。
師兄有無試過去月份舖訂野?小弟果隻大魔II都係响月份舖訂,好彩有訂,否則又要食炒。不過陸戰型吉姆小弟就訂唔到啦,已有心理準備食炒。
其實小弟都唔鐘意B社既營銷手法,店販貨按道理應該係海量咁多貨任你買,唔知點解宜家店販貨好似比魂限貨仲貴仲要稀有,到底係B社本身、睡橫行定係玩具鋪攪成咁?玩老變玩具就真係無咁煩!

我也遇上你一樣的情況,現在訂貨真的是隨緣,看到而又訂到的,已經感覺那次很幸運了  發表於 16-12-2021 10:09 PM
THOUTHER 發表於 16-12-2021 05:17 PM
小弟一樣要返工,莫講話無可能衝落鋪頭訂,上網訂野都要隨緣,好似MR魂翼霸,蒸粉由開訂到截訂應該無3個 ...

1. 海量出貨等周街貨,
2. 跟住個個話跌到100先買
3. 間間店舖一埋死貨下次唔再入
4. 店舖唔入笨就斷LINE算
5. 大家都無得玩,完