Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] tomcat ~ 2021 作品年結

tomcat ~ 2021 作品年結

2021 is again a not easy year... hope things will get better next year.
今年砌了不少/不同模型, totally 14 sets 作品
* 扭蛋頭改燈 x2
* Evangelion x5
* Gundam x3
* 五星物語 x2
* Figure-rise x2 (total 4 boxes)

自娛之作, 謝謝觀賞...

PS: 見天清氣爽,每個週末都忍唔住出去郊遊... 所以10月開始都未再砌模型呢... 下年再見,仲諗緊下隻砌乜嘢好

Jan - 渣古頭扭蛋改可動發光眼

Jan - 高達頭扭蛋加呼吸燈

Jan - LM Evangelion 14th Angel Zeruel (TV ver.)

Mar - MG 百式 2.0

Mar - RE/100 AMX-107 Bawoo 龍飛

Apr - Hello Kitty x MS-06CK Zaku Half Cannon

Apr - 五星物語 Wave 1/144 ENGAGE SR3

May - Moderoid 新幹線戰士 500 TYPE EVA

Jun - RG EVA-00 零號機

Aug - RG Eva Mark.06 (紅色角,快三倍)

Sep - Figure-rise 叮噹/叮嚀/大雄 + 時光機加呼吸燈 (3 boxes)

Sep - Figure-rise 戰鬥暴龍獸

Oct - 五星物語 Wave 1/144 ENGAGE SR1 (恩蓋季)

Dec - Bandai 食玩 Eva Frame 01-02

兩個扭蛋頭超正!!!!
我今年只係手油少改一隻MG巴巴托斯,隻五星炎子油咗一半就停工。

其餘時間就砌LEGO Art 。可惜TD個LEGO版水靜河飛⋯

嘩,原來師兄今年都王砌唔少成品...我都努力盡趕今年內完成多一隻先~
羊大之前唔係已經切過engage sr1 嗎?叮噹加燈好正????????

還有半個月才年尾,並且白狼是以農曆來定年份。

我當然是選 EVA(s)。

我都有大半個月無 mood 砌/油模型。

不只 lego 版水靜河飛,基本上除了討論新品/廣告外,各版都沒剩多少人了。

"flash" 你是在問我嗎?
但這貼是tomcat的,不是我的,
再者同一款砌完再砌不稀奇,
我經常這樣玩...

上年的年結分享了一週多便被"某"版主鎖了
不是刪了,而是不準回貼及隱去找不到,
但透過白狼的總貼又能click得入,
可見"某"版主既要灠覽人數支撐 TD,又要排除不與他同步 (阻他賺錢) 的所以貼子,
告知白狼又因他已不及"某"版主位高處理不了,
所以今年不打算再來一次了。
可能連這回貼都會被他刪/改掉...

^_^
期待大大2022年的更精彩作品啊

大大好多佳作!
隻Hello Kitty色好靚