Toysdaily 玩具日報

查看: 2323|回復: 13

[玩具攝影] 【RE】1/100 GP-04

Ching 真係勁,每次都可以係唔用支架的情況下擺到大張力pose

多謝支持  發表於 22-11-2021 12:40 AM
Dancougaproto 發表於 21-11-2021 02:01 AM
Ching 真係勁,每次都可以係唔用支架的情況下擺到大張力pose

因為有第3隻腳

並非全係呢  發表於 22-11-2021 12:42 AM

[size=15.008px]原作中GP04G只是設定上提及名稱的機體,
[size=15.008px]明貴美加在「假設GP04G未有改修成加貝拉」的基礎上,
[size=15.008px]在模型雜誌中發佈的追加設計。因為設計大受歡迎,成為官方認可的MSV機體。
[size=15.008px]講起[size=15.008px]明貴美加
[size=15.008px]不得不提可能係MS少女始祖[size=15.008px]銀河お嬢様伝説ユナ
[size=15.008px]
[size=15.008px]RE終於出模型當然驚喜
[size=15.008px]外型比例都ok
[size=15.008px]可惜分色未夠完善
[size=15.008px]盾牌內層要塗裝
[size=15.008px]長鎗準星要塗裝
[size=15.008px]脚底噴射要塗裝
[size=15.008px]肩膊要補紅色
[size=15.008px]三支燃料糟各噴射口要塗裝
[size=15.008px]手型唔多夠
[size=15.008px]做唔到手拎貭....

[size=15.008px]相片動作表現見人見智
[size=15.008px]反正我覺得好滿意

[size=15.008px]原來係2005商品
[size=15.008px]到家下都未曾再販過

[size=15.008px]我認為最理想MG規格
[size=15.008px]有人仔坐先更為重要
[size=15.008000373840332px]相對RE出得更早
Gundam FIX Figuration (#0010)
[size=15.008000373840332px]最具意義
[size=15.008000373840332px]如果唔介意可動表現既話

Support

私心最鍾意呢張相

Thx~  發表於 28-11-2021 11:34 AM

每次display GP04我都會拆掉後面3根東西。
Agito 發表於 30-11-2021 09:49 AM
每次display GP04我都會拆掉後面3根東西。

因為連果三支嘢display會好佔地方
而插住拫本受地心吸力會好易斷

的確呢三支嘢根部插住係最脆弱
特別係最下果支最易拍斷呢

另外插晒三支嘢果2把藏劍柄部份亦容易脫出
關RE設計問題.....
所以RE GP-04局住收貨
鬼叫模型1/100得佢有出咩....

期望MG化