Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] MT 三廠 元祖暴君

Master Piece級別

MAKETOYS
RE:MASTER MTRM-08
DESPOTRON
(原名:破壞大帝麥加登)

P.38槍型比例麻麻,柄太大了,而整體都幾大把,我想要6尺巨漢才合適上手渣
表面看得出設計到盡量不想太碎,低讚的

Transform

變型唔難,外型非常討好我,可動也算高了,連腰部也可向前屈,勁WOO
面相有4款可換,夠晒啦

成隻玩具唯一我唔LIKE就是這鏈球,用真鏈擺唔到好多POSE

呢隻 maketoys  麥 sir 比 TT mp36 更早面世, 小弟雖未玩過, 不過睇師兄圖片表達到可玩性比 mp36 為高, 因為變形方式有直觀可變的感覺.

槍形表面看得出設計到盡量不想太碎,但結果都係太碎
人形真係算好極端嘅見仁見智例子,接受到對闊腳嘅人會覺得佢都幾壯幾型,但接受唔到嘅都話佢肥矮,入櫃正面站屍唔好睇,只可避角度側側地企或擺pose而最重要一點,對大腿好容易就會縮番入少腿入邊,設計上嘅通病嚟,MT又冇提供補鑊方案,亦係佢跌價跌好快同跌好多嘅原因之一
紫月葵 發表於 15-10-2021 12:13 AM
槍形表面看得出設計到盡量不想太碎,但結果都係太碎
人形真係算好極端嘅見仁見智例子,接受到對闊腳嘅人會 ...

對呀,正面看是太粗,側側地才好看
我就是這樣中毒了 ^^

右腳是較易縮入

我是平左些小買下的^^