Toysdaily 玩具日報

[公共車] 久違了, Dennis 消防車

一講起 Dennis 呢個名字, 相信唔少人都會記得曾經喺香港服役,
車頭大大個 " D E N N I S" 字樣嘅消防車啦,
今日收到呢架新車, 正係曾經係香港服役,
駐守中區消防局嘅 Dennis 大搶救車 F437,
Dennis 大搶救車多年前曾經出過樹脂膠模型,
可惜果陣錯過左, 最近 Tiny 推左呢款消防車模型,
並且推出展會限定, 除左包裝唔同之外,
亦附有呢架車嘅造型襟章一個,
本來 Tiny 出嘅車仔模型我從來不沾手,
除左去年初推出嘅 1/43 九巴紅燈籠色勝利二型巴士模型,
但係今次呢架消防車實在太吸引, 加上先前已經錯過左樹脂膠版,
結果終於都決定入手, 或者今次佢同 80M 合作嘅關係,
成架車真係好得, 而且 QC 亦唔差

展會限版附有呢架車嘅造型襟章一個

香港消防車, 都係 Dennis 最有味道!

Thanks for reading~
Are these cars 'retired' already?
Nashlam 發表於 26-12-2021 12:08 AM
Are these cars 'retired' already?

已經退役左好耐啦