Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: benbenben4213

[分享討論] 史上第一隻可以三機全合體變型既三一萬能俠

benbenben4213 發表於 24-9-2021 10:01 AM
GETTER 兄,好

呢隻係幾年前係日本 M 記帶番黎,維番唔到 8 舊,抵過香港旋拍個價

咁就平,我隻當年大約二十幾年前信和正門地下買,大約都$1600
perfectman 發表於 23-9-2021 01:59 PM
第一隻三一完全變形唔係呢隻咩?
十幾廿年前問過價,即時走人!

這隻見到第一時買,這個定價好合理,原因係設計3機變3體,
我當時見到有人咁狂想整一隻無可能3機變3體嘅人!我係佩服,而且我睇書時都話一定買!

你玩過就知組裝件係好多件,
benbenben4213 發表於 24-9-2021 10:06 AM
魚,我想要彩透版呀

不過無可能啦,二手都好x貴

你講我先知有,剛上網揾到,真係好正! tumblr_mvjc9mMDG01st4kooo1_400.jpg tumblr_mvjc9mMDG01st4kooo3_500-1.jpg

紫月葵 發表於 22-9-2021 08:50 PM
而家只有一格縮完好似冇縮到嘅伸縮關節,不如唔好加,都唔知笨大做乜

這個就係笨大合金魂 一路話成日交行貨問題,成日到喉唔到肺!

如果這隻係POSE +做 我估效果一定更好,至小手形腳形線條都收到靚D

現時還未見過合金魂有可動手指,如getter go 有,真完全變形係可以,因收納位可更小,
因尾翼變飛機時唔會同拳頭共存同一收納空間!

紫月葵 發表於 22-9-2021 08:50 PM
而家只有一格縮完好似冇縮到嘅伸縮關節,不如唔好加,都唔知笨大做乜

係,多舊魚,縮多d先靚同有效果。

不過呢隻玩具我玩得好開心,好耐未試過座響到玩隻玩具玩左成粒鐘,隻勇者王玩左兩下就入左櫃。
好老實, 我覺得各個型態都麻麻... 好多位都無特別修飾 (我指變型後的機頭機尾位) , 作為兒童玩具, 就絕對收貨嘅

不過我承認我有偏見的... 我只對元祖三一萬能俠 1 號同 2 號有感覺, 其他所有的版本, 我都只當係另一系列, 唔係好當佢係三一萬能俠