Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 新舊HE-MAN/卡通對比 再比虎威 '我已經充滿力量喇~'

一片勝千言萬語 套新Netflx He-man Revelation重燃細路仔時嘅回憶...

一季前的復刻He-man; 再加暑假的新He-man... 所有童年回憶返曬梨。台灣譯做'太空超人'; 香港就直呼英文'He-man'。沒理由譯做'他-男'或'他-人'掛?!舊卡通的迷底:- 為何有雙劍系統?- 為何He-man要叫骷髏頭堡賜我力量而唔係骷髏魔?-...

半清: https://www.facebook.com/media/s ... =a.1706673932859202
全清: https://www.flickr.com/gp/132197181@N04/0G8RQq

好正的片,解答以前細個的問題,以前都唔明點解叫骷髏頭堡,不過睇下幪超主角都係源於邪惡組織,六神都類似咁做當自己明咗

我覺得虎威戰士figure肌肉更靚,做到復刻版He Man上半身感覺,反而新版HE-Man立高咗比例固然好,但就美型咗,似SHF,當然無SHF那種營養不良,又或者算係似Hottoys身型,不過呢啲個人喜好,美型比例始終受歡迎,同埋新版點都靚過復刻

有樣野唔明係小舖話如果ToysRus有大貨,佢地小舖都入貨就好蝕,但係按道理Marvel Legends都係同一情況,但細舖一樣有得賣?
mushroom 發表於 7-9-2021 10:55 AM
好正的片,解答以前細個的問題,以前都唔明點解叫骷髏頭堡,不過睇下幪超主角都係源於邪惡組織,六神都類似 ...

同意,隻He-man拉高咗,所以個上身好似唔夠橫。如果佢係同虎威一樣咁高,咁個上身應該係要橫過虎威好多先似樣。
laiken 發表於 9-9-2021 11:25 AM
同意,隻He-man拉高咗,所以個上身好似唔夠橫。如果佢係同虎威一樣咁高,咁個上身應該係要橫過虎威好多先 ...

或者長腿版... 我OK. 但想要舊HEMAN頭替換囉~