Toysdaily 玩具日報

查看: 4112|回復: 11

[分享討論] 機械人研究所:Metal Build Dragon Scale 龍神號 + 4inch-nel 飛雲

機械人研究所:Metal Build Dragon Scale 魔神英雄傳 龍神丸 / 龍神號

之前「機械人研究所」同大家介紹 NXEdge Style既 龍神號 & 龍王號【https://youtu.be/pMX084UOt10】時已講過小編由細到大都好喜歡《魔神英雄傳》。剛好 Metal Build 既衍生系列 Dragon Scales 第一彈 龍神號 亦已推出。作為魔神迷既小編當然就第一時間買返黎同大家一齊研究下佢啦 ~

Metal Build Dragon Scale 魔神英雄傳 龍神丸 / 龍神號
價格:20,000日圓(未含稅)
發售:2021年7月

https://youtu.be/0ER9uMdnMYs

==================================================

人偶博覽館:4inch-nel 魔神英雄傳 戰部飛雲

之前「機械人研究所」介紹「Metal Build Dragon Scales 第一彈 龍神號」時,小編就攞過隻由千值練推出既可動「飛雲」同佢一齊玩。今集我地就集中睇下 d 隻 4inch-nel 系列既飛雲好唔好玩啦 ~

4inch-nel 魔神英雄傳 戰部飛雲
價格:9,072日圓(含稅)
發售:2018年11月

https://youtu.be/p-EV98II2PE

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
係頭部双手双腳関節太鬆了,另外双脚做得大粗不好看!!!
close up睇可動好正

夾到很正!  發表於 11-8-2021 08:15 AM
希望唔好再不停出龍神丸,Robot魂幾時先出隻黑龍角呀

我唔記得左初頭條龍出黎果時,隻爪握住的龍珠是否藍色??

如果係,咁龍神號肚內的龍珠是藍色又幾 match 喎!!

其實佢肚內有龍珠都有驚喜!!

但整體而言,太多機械野...

有無連動我無所謂,魔神英雄傳由頭到尾都唔係賣機械野,機械設計等...

龍神號是由黏土公仔出黎的!!

你只是俾番佢動畫中的模樣俾我就得喇!!

所以我係接受唔到 metail build 既魔改...

除左肚裡粒龍珠!!
「龍珠」係 金色 … 有 1至7 粒 星星 係 上面 ….

講笑。認真答,出場時既珠係 紅色,但會發藍光。

人偶博覽館:4inch-nel 魔神英雄傳 戰部飛雲

之前「機械人研究所」介紹「Metal Build Dragon Scales 第一彈 龍神號」時,小編就攞過隻由千值練推出既可動「飛雲」同佢一齊玩。今集我地就集中睇下 d 隻 4inch-nel 系列既飛雲好唔好玩啦 ~

4inch-nel 魔神英雄傳 戰部飛雲
價格:9,072日圓(含稅)
發售:2018年11月

https://youtu.be/p-EV98II2PE

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
mb魔神系列應該差唔多1比18 ,可以同星戰gijoe一齊玩,我就等邪虎號出先買,主玩1比18同1比144兩個比例
其實玩具,印象中好似無乜幾多隻人形係準確如動畫模樣...

好似係...

當然,hot toys 做得好似,但好似唔係出普通動畫...
Lau 發表於 17-6-2022 09:19 PM
其實玩具,印象中好似無乜幾多隻人形係準確如動畫模樣...

好似係...

hottoys 做動畫都容易走樣