Toysdaily 玩具日報

查看: 4250|回復: 15

[新品消息] PLAMAX 龍神丸 UPDATE ver.

GOODSMILE ON LINE SHOP 購入特典「登龍劍PET 膠片」

PLAMAX 龍神丸 アップデートver.
ABS&PS&PE組み立て式プラモデル
ノンスケール
全高:約80mm
付属:ホイルシール
原型:マックスファクトリー(松宮誠一)
発売元:マックスファクトリー
販売元:グッドスマイルカンパニー
GOODSMILE ONLINE SHOP購入特典:登龍剣PETシート
価格:3,900円(税込)
2021年11月発売予定

https://hobby.dengeki.com/news/1290947/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
隻飛雲係咪真係彩色先?
坐等电镀龙星丸。
yugi 發表於 2-7-2021 06:56 PM
隻飛雲係咪真係彩色先?

我唔覺得會係彩色
太好終於有啦, 今次唔好再做甩件王.......

by the way, 登龍劍姿勢改善左, 大腿關節幅度大左, 亦新增了可動的膝關節, 今次相當期待.
百載真純 發表於 3-7-2021 01:34 AM
太好終於有啦, 今次唔好再做甩件王.......

by the way, 登龍劍姿勢改善左, 大腿關節幅度大左, 亦新增了可 ...

新版會否甩件真係要實物先知
新版手關節跟整個系列有別! 有遺和感呢. 不過不得不說, 新版真係靚好多.
而且今次手掌部件沒有分拆兩件, 可能係仿傚笨大, 用軟膠, 握劍要 "zip" 把劍入手掌. 如果不是軟膠的話, 就有可能分拆劍柄, 套入手中.

舊版還有一個很大缺點, 就是分開兩把劍, 一把放在背後, 一把手持用, 呢種做法真係大大降低把玩性.

遲下會唔會隻隻加返人仔又出一盒.
完全新規金型沒有使用舊版配件, 素組沒有用貼紙, 各處有使用透明配件

https://twitter.com/sakaya_MXF/status/1447757426279673863?s=20

本帖子中包含更多資源

x
在新舊版比較之下, 原來舊版反而更能表現到動畫設定的特徵: 肥, 矮, 短. 但無論如何今次 plamax upgrade 很有誠意, 會入手支持.
會唔會都係好難砌又甩皮甩骨?
係咪可以理解為version 2.0?
試板

本帖子中包含更多資源

x

其實與其抄人送人仔...

仲要無上色...

不如送一張飛雲入左龍神號體內後,龍神號最後擺 pose 時背後出現條龍的果張膠片啦!!

你地話你咪好呢??