Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 6月 魂限 METAL ROBOT魂<SIDE MS> GUNDAM EPYON 高達艾比安

yepp 發表於 25-6-2022 10:41 PM
當時我係香港都係訂唔到~想請教一下師兄,如果係天貓店落咗訂,到時俾尾數係咪都會有通知,驚唔記得咗, ...

無個別通知。要時刻留意天貓補款公告自行去補款。
sbyk 發表於 26-6-2022 03:23 PM
無個別通知。要時刻留意天貓補款公告自行去補款。

唔該曬師兄,咁係咪補完款後就要等佢派到轉運倉再派過來香港自己去攞,不能派到屋企?還有之前睇過落訂個陣已經要加埋運費,咁即係補款個陣還要再加一次運費?唔係太熟,因為香港好多次都訂唔到,先至想試試大陸訂
yepp 發表於 26-6-2022 09:35 PM
唔該曬師兄,咁係咪補完款後就要等佢派到轉運倉再派過來香港自己去攞,不能派到屋企?還有之前睇過落訂個 ...

補款果陣要俾內地運費。轉運倉收到通知你再俾落香港既運費同關稅。淘寶官方轉運倉未用過實際流程答你唔到。mr魂認真唔駛響天貓買。加埋運費仲貴過響香港食炒。況且mr魂通常都炒唔起,一派貨就開始跌
此片主中大SAD....

https://www.youtube.com/watch?v=gY9_YjDW7d8

觀乎可玩度低於預期.....
sbyk 發表於 27-6-2022 08:12 AM
補款果陣要俾內地運費。轉運倉收到通知你再俾落香港既運費同關稅。淘寶官方轉運倉未用過實際流程答你唔到 ...

再次多謝師兄解答,MR魂可能未必炒得起太多,就想了解一下天貓既運作,因為Metal Build香港經常F5唔到,可能都要靠天貓,出面Metal Build有D炒價有時食唔起
希望呢個造型起碼喺RG出返模型喇,隻MG完全係失敗作。
熱狗OO 發表於 27-6-2022 12:16 PM
此片主中大SAD....

https://www.youtube.com/watch?v=gY9_YjDW7d8

近期萬代品控差到離晒譜。我隻ex海怪俾兩個上臂甲。售後週期一個月,買家承擔所有風險。
ACGHK 2022 展示 updated (photo by 版友:williamhychan)