Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 聖衣神話EX 睡神修普諾斯

haha19880311 發表於 19-7-2021 11:50 PM
師兄,借問聲邊度已開訂?謝謝!

我上淘寶訂咋
mkmlo 發表於 20-7-2021 02:00 PM
我上淘寶訂咋

明白,謝謝師兄回覆。但真心提醒師兄,淘寶訂神話,除了Bandai旗艦店外,其他店真是要小心,免成騙子的免息貸款工具。^_^

THOUTHER 發表於 23-6-2021 04:43 PM
聖衣神話系列發展應該已到樽頸位,「聖衣傳說」呢類盔甲素體一體化方向固然行唔通,好似Imagination Work ...

有一個方向
就係整完全變形聖衣。
其實以而家嘅技術,尤其黃金聖衣係可行。
睇老變就知,幾痴線嘅變形都有。

聖衣完全變形番星座形態,仲要本身就著脫,唔駛一體變形,咁完全變形係易好多。
THOUTHER 發表於 23-6-2021 04:43 PM
聖衣神話系列發展應該已到樽頸位,「聖衣傳說」呢類盔甲素體一體化方向固然行唔通,好似Imagination Work ...

聖衣傳說死的原因之一當時定價仲貴過EX

無錯,當年出EX主要係將聖衣裝著時變得更有線條美,同埋完善人偶個面相同髮型。但其實後期出嘅聖衣神話,無論聖衣同人偶面相髮型都已經靚咗好多,所以比起最初出嘅12黃金同5小強嘅大分別,嗰d後期嘅EX版已經只係聖衣神話嘅小改。
當然,如果以EX去出齊所有聖鬥士星矢入面嘅角色,咁都不失為一個珍藏,就好似當年大系咁。但依家EX未出晒又搞d咩聖衣神話Revival又咩聖衣神話3.0,咁就真係好行街。
haha19880311 發表於 20-7-2021 03:27 PM
明白,謝謝師兄回覆。但真心提醒師兄,淘寶訂神話,除了Bandai旗艦店外,其他店真是要小心,免成騙子的免息貸 ...

Thank You!你講得啱。我有相熟一直訂開的,否則也不敢隨便落訂。

mkmlo 發表於 20-7-2021 07:28 PM
Thank You!你講得啱。我有相熟一直訂開的,否則也不敢隨便落訂。

那就好!! ^_^
反而覺得舊版羽毛多D靚D
EX裙甲睇落比神話靚好多,唔再有一節節!
kyo353 發表於 20-7-2021 11:28 PM
反而覺得舊版羽毛多D靚D

同感,之前其他角色都有原作漫畫版配件,冥王同呢隻都無,Bandai愈黎愈PK,唉!不過鬧完都係要買
arfu1217 發表於 22-7-2021 09:57 AM
同感,之前其他角色都有原作漫畫版配件,冥王同呢隻都無,Bandai愈黎愈PK,唉!不過鬧完都係要買 ...

真係俾師兄您一言驚醒,原來今次EX睡神件甲係跟番動畫版設定,不但孔雀羽毛少咗,裙甲設計省略咗,後腦仲少咗一塊圓形扇狀甲,難怪睇落怪怪地,照咁睇今次神話EX版雙子神可能會有OCE版本喎!
THOUTHER 發表於 24-7-2021 02:35 AM
真係俾師兄您一言驚醒,原來今次EX睡神件甲係跟番動畫版設定,不但孔雀羽毛少咗,裙甲設計省略咗,後腦仲 ...

如果係咁就頭痕,OCE隻色原全唔同,唔可以換落去.不過總好過唔出......(小弟比較喜歡聖衣原作設計,動畫配色)