Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新番討論] 幪面超人50周年作品「SHIN 幪面超人」!

香港有無戲院會上?

頭先先睇上面段片…
幾血腥喎...

有細路睇幪面超人架,即佢地唔睇得啦...

同新超人一樣,我估應該「新映影片 Neofilms」會上,雖然未有官方確實公報.
Lau 發表於 26-3-2023 01:39 PM
咁會否是你完全未睇過…

所以無得比較、無咩期望呢??

我完全無睇過一集咸蛋超人架
Lau 發表於 26-3-2023 10:31 PM
頭先先睇上面段片…
幾血腥喎...

現在的死小孩7、8歲已經玩食雞甚至GTA, 近距離爆頭係日常, 你真係未見過大蛇疴尿。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
已經忍唔住睇晒劇透版YOUTUBE.... 我就唔會劇透, 但感覺上後段好鬼死EVA FEEL

此刻票房不似預期
(上映兩周, 票房暫時是日本第二名, 第一名係叮噹新劇場版; 惟同樣上映時間, 兩周對兩周, 票房少新超人一半)

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 29-4-2023 12:40 AM

庵野迷的我一定睇

上映前若gimy等賊網有清晰盜版就梗係唔入場喇

我個人好現實亦唔虛偽。

官方名稱:幪面超人第2+1號

https://twitter.com/shin_kr/status/1652810067140575232?s=46&t=er7bjrVsfl0uaagIF8aTLw

本帖子中包含更多資源

x
香港上映

本帖子中包含更多資源

x
7月21日 Amazon Prime 上架

本帖子中包含更多資源

x

你作為版主睇左未?
stonekeung01 發表於 22-6-2023 08:02 PM
7月21日 Amazon Prime 上架

想問問香港Prime是否好多都不能睇?
之前join左 Prime 睇 Black Sun ,Rider Amazon,EVA,其他睇唔到,而 Rider Amazon 睇睇下仲話不再播放
熱狗OO 發表於 29-4-2023 09:00 AM
庵野迷的我一定睇

上映前若gimy等賊網有清晰盜版就梗係唔入場喇

岩岩睇左, 完全明白何以票房咁差,
入場前不慎已睇晒劇透雞精版, 但我事後諗唔影響太多, 當然唔睇更好喇

我以為佢係把EVA以拉打方式做出來結果唔受落, 點知唔係, 係基本野差:
個故事係太多野想講或要塞入去, 結果非常零碎及散收收; 有些段落處理得幾好, 但有些又明顯鬆散及過趕

特別想指出最後一戰係扣好多好多分, 起初係打得超型, 都打得好鬼熱血下! 但到"中場休息"後就痴左線, 變左兒童摔角 (我要強調係兒童),
又噴口水, 但打者兩個對白係唔知邊個打邊個, 成件事佢想表現感動但出黎效果係超柒, 而且兒童摔角呢段係幾長下!

故事設定上, 主角被迫做超人個博士格Q硬黎呢下比我感覺唔多合理! 而個神奇頭規更係過場駁戲的萬能KEY, 絕對係乜9佢講晒;
而兄妹和好的理由舖排不足, 表達出來唔夠戲味; 最後0號死Q左又係為趕戲咁; 喂! 另外果個都爆頭規個喎~ 點解唔死既? 唔明囉!

好睇過BLACK SUN及THE FIRST好多既我覺得, 但以庵野水平呢次絕對係炒車喇

以上小小感想喇! 寫寫下都咁長....
我完全唔講咩皮套唔夠靚演員唔好CG唔好呢D, 呢D我都覺得無問題,
我個人睇乜都好最緊要係劇本及分鏡流暢為先, 例如我作為高達迷睇高達就首先唔會理機設的,
講開高達我會說呢次庵野係大河內化囉, 唔係派刀片, 係爛尾

三套庵野SHIN我覺得最好睇係咸超