Toysdaily 玩具日報

查看: 17905|回復: 18

[分享討論] 機械人研究所:Machine Robo 天威勇士 系列

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 MR-05 Mixer Robo

正所謂:臨時演員都係演員,今個星期 Toysdaily Channel 機械人研究所 就同大家分享一下「天威勇士」Machine Robo 入面既 Mixer Robo。到底 d d 路人角色 出成點呢? 而家就去片同大家介紹下啦 ~

Machine Robo 天威勇士 MR-05 Mixer Robo
價格:$260 HKD
發售:2016年11月

https://youtu.be/ejpL39FX3Hs

=================================================
機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 DX - MRDX-01 - Bike Robo

之前多數都係同大家分享由 Action Toys 推出既細版《Machine Robo 天威勇士》款式,今次就換一換口味,分享一下大版 DX。佢就係 MRDX-01 - Bike Robo 電單車機械人。希望大家喜歡。

Machine Robo 天威勇士 DX - MRDX-01 - Bike Robo
價格:$620 HKD
發售:2018年1月

https://youtu.be/RN-whYLEQnE

=================================================
機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 MR-06 Blackbird Robo

好似有一段時間冇同大家分享過 Action Toys 既《Machine Robo 天威勇士》系列,今個星期就介紹第8彈 Blackbird Robo 偵察機黑鳥機械人。唔知大家對 d 隻可以變做「黑鳥偵察機」既天威勇士覺得如何呢?

Machine Robo 天威勇士 MR-06 Blackbird Robo
發售:2016年11月

https://youtu.be/id3lXajXfmY

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 MR-07 Shuttle Robo

今個星期又同大家分享一下由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》系列 第7彈 Shuttle Robo 穿梭機機械人。可能因為變形係 80 年代大熱既「穿梭機」,所以相信好多當年既小朋友都會有隻舊版係屋企,小編當然亦係其一啦。唔知新版大家又覺得如何呢?

Machine Robo 天威勇士 MR-07 Shuttle Robo
發售:2017年11月

https://youtu.be/65L9KTJavl8

=============================================================
機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 MR-08 Missile Tank Robo

今個星期冇乜特別野想講,於是又搵隻由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》系列 第8彈 Missile Tank Robo 火箭坦克機械人 同大家分享一下。d Missile Tank Robo 應該都有唔小網友玩過舊版啦,唔知大家對新版感覺如何呢?現在就由小編為大家試玩一下 .... 去片 !!

Machine Robo 天威勇士 MR-08 Missile Tank Robo

https://youtu.be/iBRBcw9vUbE

=============================================================
機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 10 Steam Robo

今集「機械人研究所」,搵黎由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》系列 第10彈 Steam Robo 蒸氣火車頭。唔知有冇 c兄 都同 小編一樣細個時都買過/玩過佢既舊版玩具呢?

Machine Robo 天威勇士 10 Steam Robo
發售:2019年5月

https://youtu.be/xwA8MJlJRyA

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 11 Blue Jet / 阿積

今星期「機械人研究所」小編又自私玩玩具,仲要玩岩岩由 Action Toys 推出既 Machine Robo 系列第 11 彈「Blue Jet / 阿積」。d 隻「阿積」可以話係《Machine Robo 天威勇士》fans 期待多時既作品。而實物到手後到底係超越期望,定係大失所望呢?現在就等小編同大家評價一下佢啦 ~ ~ ~

Machine Robo 天威勇士 11 Blue Jet / 阿積
價格:$200 HKD
發售:2021年3月

https://youtu.be/UOliGxyrv9Q

機械人研究所:Machine Robo 天威勇士 12 Buggy Robo
機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 12 Buggy Robo

星爺係《喜劇之王》入面講過:「臨時演員都係演員。」咁,如果動畫中既「茄哩啡」推出玩具,係會 hea 做定係精益求精呢?今集「機械人研究所」,Vince 搵黎由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》12 Buggy Robo。到底 d 位冇人氣既路人甲好唔好玩呢?現在就去片同大家研究一下。

Machine Robo 天威勇士 12 Buggy Robo
發售:2021年2月

https://youtu.be/7vAHNV3pjiY

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

呢個價真係冇咩投訴, 但同你所講一樣, 唔介意俾多少少, 遮啲偷膠位, 呢個系列啲窿實在太大太多太明顯.
mj23 發表於 2-4-2021 09:02 PM
呢個價真係冇咩投訴, 但同你所講一樣, 唔介意俾多少少, 遮啲偷膠位, 呢個系列啲窿實在太大太多太明顯.  ...

最慘係 Machine Robo 冇其他廠選擇 ... :42:

係....  發表於 2-4-2021 09:49 PM

200港元這設計我覺得可以

這系列最可惜是命名古羅諾斯的逆襲卻實為Gobot
出了12台, 要角只有阿積和阿樂和貨車弟弟, 其他要角例如阿佔, 撒旦六人組都沒有
甚至是主角兄妹和敵方幹部都沒有
ken0011 發表於 2-4-2021 10:13 PM
200港元這設計我覺得可以

這系列最可惜是命名古羅諾斯的逆襲卻實為Gobot

希望快 d 有廠出 佔美。雖然唔同廠,但起碼齊主角 team
This price with this quality is already a must-buy deal!

Thanks for sharing Vince bro~
係咪得我一玩就開爛個飛機頭個扣?:help:
我左右一拉開就爛咗,好彩個扣爛咗都唔影響二邊造型,係有D sad嘅感覺:56:
pastng 發表於 6-4-2021 10:50 PM
係咪得我一玩就開爛個飛機頭個扣?
我左右一拉開就爛咗,好彩個扣爛咗都唔影響二邊造型,係有D sad嘅 ...

新貨,應該可以去換 wor
Vince 發表於 7-4-2021 07:12 PM
新貨,應該可以去換 wor

Thanks Vince兄!  去牛倉換嗎?
pastng 發表於 6-4-2021 10:50 PM
係咪得我一玩就開爛個飛機頭個扣?
我左右一拉開就爛咗,好彩個扣爛咗都唔影響二邊造型,係有D sad嘅 ...

一開有少少白, 佢個扣位根本係有問題, 如果打橫扯開一定爛

其實都算人為整爛, 咁都有得換?
toylover 發表於 8-4-2021 02:10 PM
一開有少少白, 佢個扣位根本係有問題, 如果打橫扯開一定爛

其實都算人為整爛, 咁都有得換? ...

見佢說明書都係左右開,完全無睇有個扣位,以為一般凹凸筍位,就咁打橫一開就奶嘢。好彩佢人形同戰機都唔需要個扣,諗緊不如成枝突出嚟cut走佢算:67:

機械人研究所:Machine Robo 天威勇士 12 Buggy Robo

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 12 Buggy Robo

星爺係《喜劇之王》入面講過:「臨時演員都係演員。」咁,如果動畫中既「茄哩啡」推出玩具,係會 hea 做定係精益求精呢?今集「機械人研究所」,Vince 搵黎由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》12 Buggy Robo。到底 d 位冇人氣既路人甲好唔好玩呢?現在就去片同大家研究一下。

Machine Robo 天威勇士 12 Buggy Robo
發售:2021年2月

https://youtu.be/7vAHNV3pjiY

如果大家喜歡,記住 LIKE、SUBSCRIBE 同 SHARE 呀。

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 10 Steam Robo

今集「機械人研究所」,搵黎由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》系列 第10彈 Steam Robo 蒸氣火車頭。唔知有冇 c兄 都同 小編一樣細個時都買過/玩過佢既舊版玩具呢?

Machine Robo 天威勇士 10 Steam Robo
發售:2019年5月

https://youtu.be/xwA8MJlJRyA

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 MR-08 Missile Tank Robo

今個星期冇乜特別野想講,於是又搵隻由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》系列 第8彈 Missile Tank Robo 火箭坦克機械人 同大家分享一下。d Missile Tank Robo 應該都有唔小網友玩過舊版啦,唔知大家對新版感覺如何呢?現在就由小編為大家試玩一下 .... 去片 !!

Machine Robo 天威勇士 MR-08 Missile Tank Robo

https://youtu.be/iBRBcw9vUbE

如果大家喜歡,記住 LIKE、SUBSCRIBE 同 SHARE 呀。

機械人研究所:Action Toys Machine Robo 天威勇士 MR-07 Shuttle Robo

今個星期又同大家分享一下由 Action Toys 推出既《Machine Robo 天威勇士》系列 第7彈 Shuttle Robo 穿梭機機械人。可能因為變形係 80 年代大熱既「穿梭機」,所以相信好多當年既小朋友都會有隻舊版係屋企,小編當然亦係其一啦。唔知新版大家又覺得如何呢?

Machine Robo 天威勇士 MR-07 Shuttle Robo

https://youtu.be/65L9KTJavl8