Toysdaily 玩具日報

查看: 13260|回復: 2

[吹水專區] 疫情下的玻璃肚

老婆最近被迫放無薪價,日日係屋企整黑暗料理,講真食完之後已經肚柯左好多日,又唔好意思開口同佢講…..今日Lunch同呀頭2個係ICC 101樓飲茶,見到酒樓有呢D即食包,買左2盒同枝紅酒,即刻打比老婆叫佢今晚唔好煮飯,話想佢抖下。番到屋企之後,兩公婆坐係露台飲下酒,歎下鮑魚,今晚終於無肚柯…..

其實俩公婆,我覺得要坦白,如果係煮餸煮得唔夠熟導致肚唔舒服,咪坦白照講個肚唔舒服咗幾次,另一半正常錫住老公,都會改善或注意一下嘅,又或者仍然没有太大改善,你又愛你另一半,咪自己辛苦啲,煮俾佢食或者俩公婆一齊玩吓煮飯仔(唔識都可以倆公公婆慢慢學,煮餸依的啲嘢,有心,未致於學唔識或太難食嘅),如自己放工太攰唔太可行,咪間中買外賣或叫外賣返屋企同另一半食
mpp025 發表於 22-8-2020 05:49 PM
其實俩公婆,我覺得要坦白,如果係煮餸煮得唔夠熟導致肚唔舒服,咪坦白照講個肚唔舒服咗幾次,另一半正常錫 ...

知道 多謝ching!! 會努力{:2_243:}