Toysdaily 玩具日報

查看: 30613|回復: 125

[新品消息] 千值練 超重神 ULTIMATE GRAVION 最凶合神

這個一定買..
而且他們說目前考慮出套件 & 含本體兩種選擇..
我一定是買含本體的..
這樣全部都能擺設了~~:shy:
今次唔係完全變形合體都唔改一改個心口。
即係又冇可動、又冇得玩合體?
:67:
Vince 發表於 24-7-2020 09:07 PM
今次唔係完全變形合體都唔改一改個心口。
即係又冇可動、又冇得玩合體?
...

it is not transformable at all. Just put on armor. SAD. SHE one did a better job, though it is not pretty
to be honest, that kind of chest can never allow shoulder to move much. If u make the wings on chest to be movable, the chest may look odd...... 5248062A-0EBF-47EE-A89C-A864CEDA0125.jpeg

出隻可動figure都好過而家咁,變形設計又差,可動性又差
這不是合體,只是用返超重王,加上最終合神造型的手腳和胸甲背包,只能說是套上裝甲配件.....
bigbigfriend 發表於 25-7-2020 07:40 AM
這不是合體,只是用返超重王,加上最終合神造型的手腳和胸甲背包,只能說是套上裝甲配件..... ...

咁原作個合體各部機可以無視比例各自變大縮小變形改變外觀形狀,老千用外形優先套件出我又覺得ok, 硬要完全變形又搞成半眼或冷血最強咁外型咪仲衰:o
不過似乎呢套ultimate套餐都有部份diva machine可以變到形? 起碼手腳啲翼好似有分件{:1_215:}
c.ryo 發表於 25-7-2020 11:03 AM
咁原作個合體各部機可以無視比例各自變大縮小變形改變外觀形狀,老千用外形優先套件出我又覺得ok, 硬要完 ...

I don’t think so

其實就當作花這個錢買一隻精美雕像就好了...
這價位買一隻可以合體的雕像,我覺得差不多:x
lydiamomo0903 發表於 25-7-2020 10:27 PM
其實就當作花這個錢買一隻精美雕像就好了...
這價位買一隻可以合體的雕像,我覺得差不多 ...

yes, I am doing that. Just hope that it will not have bad QC like my SOL Gravion
唔知套甲可唔可以變到D戰機呢?{:1_375:}

用同一個股關節去支持大了那麼多的甲,希望唔會有事啦⋯⋯⋯⋯:67:
ToyKnife 發表於 27-7-2020 10:21 AM
用同一個股關節去支持大了那麼多的甲,希望唔會有事啦⋯⋯⋯⋯

I will DIY a stand to support at the hip, otherwise the hips will.........
ToyKnife 發表於 27-7-2020 10:21 AM
用同一個股關節去支持大了那麼多的甲,希望唔會有事啦⋯⋯⋯⋯

其實都幾肯定最終合神上半身啲件都唔會有乜合金,有都喺腳以下多,未必有大問題嘅⋯而且gran kaiser果對有奇怪合金關節嘅肩甲,睇新試版應該就係用黎做ultimate對大肩軸心,所以先令God 同 Sol不能轉肩甲, 隻新Sigma唔洗用於ultimate, 就立刻有番合體轉肩呢