Toysdaily 玩具日報

查看: 10026|回復: 14

[玩具攝影] SIC比例 鎧甲勇士 進化版 捕王

最近入手 鎧甲勇士 進化版 捕王

先發現佢大小同SIC相約 而且可動性比SIC強

設計外型係麒麟

個樣有 Kiva魔皇+牙狼 嘅感覺

以下是滲線和補色後嘅樣子

{:1_204:}  死圖  {:1_203:}

多謝師兄提醒
太耐冇發相 搞錯左D野
唔怪得 總覺得有D奇怪:49:
First of all, u need to know where can buy this series first.................. {:1_229:}
How many characters have been released for this series? Can share more? {:1_221:}
Douglas.M.Saint 發表於 12-5-2020 11:33 AM
First of all, u need to know where can buy this series first..................
How many ch ...

淘寶有呀 正常價錢 應該係再版左
因為依隻 會入其他角色 有機會再分享更多
Douglas.M.Saint 發表於 12-5-2020 11:33 AM
First of all, u need to know where can buy this series first..................
How many ch ...

德哥:目前有11款,但較早的拿瓦系列的4款因為風格仲是比較偏向一般玩具,同之後既比較會好似兩樣嘢咁。(順便分享一張炎龍俠:77:)

Thanks all.

Hope can see them in HK Market one day. :$
三四年前 入左戰帥 造型滿意 唯手軟腳軟情況 令我止步 …,

請問現系列在關節方面有沒有改善?
roystoy 發表於 13-5-2020 07:29 PM
三四年前 入左戰帥 造型滿意 唯手軟腳軟情況 令我止步 …,

請問現系列在關節方面有沒有改善? ...

其他新品我都有買
帝王 炎龍 手軟腳軟有改善 只有一兩位於鬆 下跨取消了伸展式關節 可動性最差 但價錢最平
馬帥 鷹帥  就全身都很緊 緊到要用潤滑油 下跨還是沒有伸展式關節 但下跨可動性有改善
捕王 因為有下跨伸展式關節 所以可動性最好
poke5 發表於 13-5-2020 08:23 PM
其他新品我都有買
帝王 炎龍 手軟腳軟有改善 只有一兩位於鬆 下跨取消了伸展式關節 可動性最差 但價錢最 ...

明白,謝謝詳細回覆。:64:

這樣,入隻 馬帥 捕王 玩下先 …:36:
捕王啱啱到手
發現關節勁鬆,唔執執佢係玩唔到
條腰完全無力,大脾都好鬆
69 發表於 21-5-2020 06:40 PM
捕王啱啱到手
發現關節勁鬆,唔執執佢係玩唔到
條腰完全無力,大脾都好鬆

關節加固 推介你用 丙烯亞光劑 安全 冇色 唔傷模型
https://www.bilibili.com/video/B ... 333.788.videocard.3
見到blade同凱武最終boss