Toysdaily 玩具日報

查看: 10974|回復: 13

[個人收藏] 變色嘅先算係真貨! SHF 真骨彫 響鬼

頂佢連 Figure-rise Standard 都出變色, 眞骨彫就只得齋紫色...
真係火都黎. 等唔到 Bandai 會為 SHF 真骨彫 響鬼 出魂限色 或 咩revival version...所以都係自己動手算數.

雖然唔算同原註一樣, 但起碼重塗後懂變色吧.

以下是另一隻沒重塗的原色作比較.
Pose 有少許不一致, 但都是陽光+白紙反光, 無PS tune 色直出.

模型等實物出左先作準
yugi 發表於 27-4-2020 03:54 PM
模型等實物出左先作準

唔指「模型」la .... 官圖無限好 ma ... :DD
當年跌價跌到190.......
lolf 發表於 27-4-2020 05:29 PM
當年跌價跌到190.......

我係響鬼 fans, 一出就買左 6盒, 兩盒儲, 兩盒開黎扭, 兩盒諗住重塗 :shy:
所以都無留意都跌過價 XDD

再者 bandai野, 等下就再版.
Vince 發表於 27-4-2020 04:01 PM
唔指「模型」la .... 官圖無限好 ma ...

咪係! 官圖係藍色....
實物係紫色 :cool:
yugi 發表於 27-4-2020 03:54 PM
模型等實物出左先作準

咁又係...XDD
佢官圖只係指住條腿 XD
可能得嗰件件係變色 XD
(好似模型初音咁....只得塊面是「白裏透紅」混色件....真係世紀大騙案)
等M記2.0,唔知要等到何年何月
Ching 用咩油噴? modo 魔光紫?
我當年重塗的極魂,跌價到HK$19隻:DD

pastng 發表於 29-4-2020 09:16 AM
我當年重塗的極魂,跌價到HK$19隻

隻色好靚呀!!  崖邊影勁有feel~

跌價到HK$19時, 我買多左 隻:shy:
鹿仔xd~ 發表於 29-4-2020 01:42 AM
Ching 用咩油噴? modo 魔光紫?

我用 變色龍 No.94 (好此又叫 e7-model 94)

其實想試 Modo MK-39, 或 E7 Color CM-08,
可惜唔知在香港邊度買到 :sad:
唔知師兄知唔知有無邊度有下面兩隻油賣?

fktuen 發表於 29-4-2020 10:19 AM
我用 變色龍 No.94 (好此又叫 e7-model 94)

Modo MK-39我平時就去開觀塘智X/模X谷
或者上modo FB搵下邊到有分銷
後面個隻油未見過,所以唔清楚
我都想睇下模型出來會係咩樣