Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[新番討論] 新版 Voltes V Legacy / V型電磁俠

Vince 發表於 13-5-2023 02:59 PM
老實講,可能我期望過大 ... 套劇冇想像中咁好 ...
1) 口水多 ... 第一集最尾同隻怪獸開打就停左 ... 之 ...

你用最 Top 既Topgun 來比就辛苦自己啦, Marvel/ Starwars都未去到呀

V型要做80集, 梗係拖長小小啦, ....我睇完第1集就直睇第6集啦
nela 發表於 15-5-2023 11:19 AM
你用最 Top 既Topgun 來比就辛苦自己啦, Marvel/ Starwars都未去到呀

V型要做80集, 梗係拖長小 ...

因為好多 媒體 都話 d 套係 神作。我第一句就已經講左,我對佢 期望 高,所以自然用 Top Gun 對比空戰,用 Pacific ram 對比機械人戰鬥。機械人戰就未對比到,因為未睇到,睇完先再講。
Overall 黎講,d 套 V型 係直得 respect,但未去到 神作。
終於睇到下半場戰鬥。老實講,好多 games 既 CG 都比佢好。最大鑊都係做左好多無謂野去拖長進度。就好似出天空劍,真人版就狂加主角大頭 cut in … 搞到又唔流暢,又唔熱血。個人覺得睇返動畫版好好多。套真人版,大家都係睇下有冇有心人 cut d 戰鬥場面算。

https://youtu.be/xPypu_3bB9E
Vince 發表於 24-5-2023 10:45 AM
終於睇到下半場戰鬥。老實講,好多 games 既 CG 都比佢好。最大鑊都係做左好多無謂野去拖長進度。就好似出 ...

在YOUTUBE睇過下D戰鬥場面, 單純睇機械人打的畫面節奏叫OK喇, 有少少慢及重量感反而似真,

但就太多太多駕駛員表情CUT IN, 極之無謂兼經常斬斷個氣氛, 熱血都凍晒, 呸!